Ένας χαμένος χριστουγεννιάτικος δίσκος του Paul McCartney ανακαλύφθηκε ακριβώς πάνω στην ώρα για τις γιορτές

49

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Τα Χριστούγεννα μπορεί να πλησιάζουν, για τους φαν του Paul McCartney και των Beatles, όμως, είναι ήδη εδώ και είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Και αυτό γιατί φέτος ανακαλύφθηκε μια χαμένη ηχογράφηση που είχε κάνει το θρυλικό Σκαθάρι για τα Χριστούγεννα του 1965, η οποία κάνει εδώ και μερικές ώρες τον γύρο του ίντερνετ. 

Ο ακυκλοφόρητος μέχρι σήμερα δίσκος είχε τον τίτλο «Unforgetable» και ήταν εξαιρετικά σπάνιος. Για την ακρίβεια, είχαν εκδοθεί μόνο άλλα τρία αντίτυπα, τα οποία ο McCartney είχε δώσει στους υπόλοιπους Beatles, τον John, τον George και τον Ringo. 

«Δυστυχώς η ποιότητα των δίσκων ήταν τέτοια που ξεθώριαζαν όσο τους έπαιζες, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Πρέπει να υπάρχει όμως κάπου κάποια κασέτα», είχε πει ο McCartney στον Mark Lewisohn το 1995, σύμφωνα με το βιβλίο «The Unreleased Beatles: Music and Film» του Richie Unterberger.  

Και, όπως αποδείχθηκε, όντως υπήρχε μια κασέτα. 

Παρότι αποσπάσματα της ηχογράφησης είχαν κυκλοφορήσει εδώ κι εκεί μέσα στο πέρασμα των χρόνων, ολόκληρος ο δίσκος -ή ό,τι κατάφερε να διασωθεί από αυτόν- ανέβηκε τις προάλλες για πρώτη φορά στο YouTube. 

Κατά τα φαινόμενα, ο McCartney είχε φτιάξει ουσιαστικά μια playlist για τους τρεις φίλους του, η οποία ήταν γεμάτη, όπως περιγράφει ο ίδιος, «από περίεργες συνεντεύξεις, πειραματική μουσική, λούπες, κάποια τραγούδια που ήξερα πως οι άλλοι δεν είχαν ακούσει. Ήταν απλά μια συλλογή παράξενων πραγμάτων». 

Στα τραγούδια που αναφέρει, περιλαμβάνονται κομμάτια των Nat King Cole, The Beach Boys, Elvis και άλλων. 

Χάρη στον Simon Wells, αυτό το αλλόκοτο μείγμα ηχογραφήσεων από τον Paul στους άλλους Beatles (με αγάπη) μπορεί να ακουστεί τώρα στο σπίτι σας, ενώ στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Απολαύστε το:

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας