Έξαλλοι οι απόφοιτοι του ΑΠΘ με τον υπουργό Παιδείας και τα περί «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος»

7

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Πυρά εναντίον του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, μετά τη δήλωση που έκανε ότι το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να καταπολεμήσει τα φαινόμενα ανομίας στο χώρο του πανεπιστημίου.

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, προκαλώντας την οργή των φοιτητών, που -όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους 471 φοιτητές του ιδρύματος- καθημερινά γίνονται μάρτυρες διακίνησης ναρκωτικών και άλλων φαινομένων ανομίας μέσα στο ΑΠΘ.

Στην ανακοίνωσή τους οι απόφοιτοι του ΑΠΘ χαρακτηρίζουν απαράδεκτο ο υπουργός να ζητά από τους φοιτητές και τους καθηγητές να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών, τονίζοντας ότι αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας.

Εκφράζουν ακόμη την ανησυχία τους για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στο ΑΠΘ και υπογραμμίζουν ότι ο χώρος του πανεπιστημίου πρέπει να εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών του ΑΠΘ αναφέρει:
«Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικής παρανομίας που παρουσιάζονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως καταγγέλλονται από την επιστολή 471 φοιτητών στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής και στον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, κάνει λάθος στην υποβάθμιση του φαινομένου και στην αναμονή του να γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα και, αν και πότε, θα θελήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενός περιβάλλοντος που θα εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών ή τον εξευτελισμό ανθρώπινων ψυχών. Μέχρι, τότε, τι θα γίνει κ. Υπουργέ;

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Η παρέμβασή της για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων δεν έχει να κάνει με το Πανεπιστημιακό Άσυλο και είναι υποχρέωσή της απέναντι στους φοιτητές, τους γονείς τους και ολόκληρη την κοινωνία που ματώνει για να μπορέσει να συντηρήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Αυτήν την αγωνία της κοινωνίας ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να την παραπέμπει στις καλένδες. Είναι απαράδεκτο να ζητά από φοιτητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών. Είναι ευθύνη της πολιτείας.

Είναι ζήτημα χρόνου η κατάσταση να φθάσει στα άκρα. Ποιος θα έχει, τότε, την ευθύνη;

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί, επίσης, τους κοινωνικούς φορείς σε όλη την Επικράτεια να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός τραγικού φαινομένου και τους παρακαλεί να πάρουν, δημοσίως, θέση στο πρόβλημα».

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας