Έχετε ένα πολύ καλό λόγο για να μη χρησιμοποιήσετε ξανά το πιστολάκι στο μπάνιο του ξενοδοχείου

15

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους που επιλέγει κανείς να περάσει τη διαμονή των διακοπών του σε ξενοδοχείο είναι το γεγονός πως εκεί έχει περισσότερες ανέσεις και δε χρειάζεται να κουβαλά από το σπίτι του πολλά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι των μαλλιών.

Φαίνεται, ωστόσο, πως αυτό ειδικά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς μία νέα έρευνα του ABC αποδεικνύει πως δεν είναι και τόσο σοφή επιλογή να χρησιμοποιούμε το πιστολάκι που υπάρχει στα μπάνια των ξενοδοχείων.

Πιο συγκεκριμένα, για την εν λόγω έρευνα, το ABC συνεργάστηκε με τη μικροβιολόγο Chuck Gerba, τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις της οποίας σόκαραν ακόμα και την ίδια. Η ομάδα πήρε δείγματα από τα δωμάτια 9 ξενοδοχείων και τελικά αποδείχτηκε πως τα πιστολάκια μαλλιών ήταν τα πιο βρώμικα απ’ όλα.

«Μάλλον υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς εκεί έξω με ένα πιστολάκι και δεν τα γνωρίζω γιατί τα περισσότερα από αυτά έφεραν πολλά μικρόβια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Gerba. Ναι, η νομοθεσία υποχρεώνει τα ξενοδοχεία να απολυμαίνουν τις προφανείς περιοχές υγιεινής όπως οι τουαλέτες, τα ποτήρια κ.ά. αλλά φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο και για λιγότερο προφανή ως προς το υγειονομικό ενδιαφέρον τους αντικείμενα, σαν το πιστολάκι μαλλιών.

Κι αν νομίζετε πως ένα πιο πολυτελές ξενοδοχείο αποτελεί εξαίρεση στα αποτελέσματα της έρευνας, τότε κάνετε λάθος γιατί σε αυτήν συμμετείχαν ξενοδοχεία που χρεώνουν από 98 έως και 500 δολάρια τη βραδιά και όλα, ανεξαιρέτως, βρέθηκαν με αντικείμενα γεμάτα μικρόβια.

Στο εξής, απλώς να παίρνετε μεγαλύτερη βαλίτσα για να έχετε το δικό σας πιστολάκι μαζί.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας