Ανταμώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Περτούλι οι Σαρακατσαναίοι – Παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη το 37ο Αντάμωμα

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Αφιερωμένο «στη γενιά των νέων, που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν», πραγματοποιείται  το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια στο νομό Τρικάλων σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς  περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι θα ανταμώσουν και φέτος, ενώ στο αντάμωμα θα παραστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα  πραγματοποιηθούν, την Παρασκευή το βράδυ, το 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας – Σαρακατσάνικου Τραγουδιού , για να θυμούνται οι γεροντότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!…

Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σκοπίων με   το  εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται από τον αρχηγό  της  Εθνικής    Ελλάδος  που κατέκτησε το «EURO 2004»  κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη.

ΠΕΡΤΟΥΛΙ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2_n

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί:  «Το Βιωματικό Καρακόλι-Καραβάνι της Σαρακατσάνικης Ζωής»,  το οποίο θα έχει αφετηρία το παρεκκλήσι  της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και  τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λειβάδια όπου θα κονέψουν οι συμμετέχοντες  και θα στηθούν οι τσατούρες.

Την Κυριακή το πρωί , ημέρα αποκορύφωσης των εκδηλώσεων, μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, θα παρουσιαστεί  δρώμενο με θέμα την «Ανακήρυξη Σαρακατσάνου Κλεφταρµατωλού Καπετάνιου» καθώς και  παιγνίδια και  χοροί από τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας .

 

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας