«Είναι η απουσία ρωμαλέου κράτους κ. υπουργέ»

9

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Tη συνέντευξη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή 471 φοιτητών του ΑΠΘ, που καταγγέλλουν την παραβατικότητα στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος και εκφράζουν την αγωνία τους για την ασφάλειά τους, σχολίασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβρόγλου απέδωσε τα φαινόμενα στην απουσία «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους».

«Το ΑΠΘ δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο της πόλης μας. Είναι ακόμη ένας εμβληματικός δημόσιος χώρος στην πιο κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είναι η καρδιά και ο νους της πόλης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι πρωτίστως το σύμβολο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της πρωτοπορίας και όχι ο πνευματικός και ηθικός φραγμός τους. Η έννοια της ανοιχτής πόλης και του ανοιχτού Πανεπιστημίου νοηματοδοτούνται όταν η ώσμωση είναι λειτουργική, δημιουργική και παραγωγική. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα από την ανεύρεση νεκρού εντός του πανεπιστημίου έως τις ανατριχιαστικές καταγγελίες των φοιτητών, επιβεβαιώνουν μια σταδιακή υποβάθμιση του πανεπιστημιακού campus.

Πράττει λάθος ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου όταν υποβαθμίζει την άκρως σοβαρή καταγγελία των φοιτητών για ασυδοσία και κατά σύστημα διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι η απουσία ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος κ. Υπουργέ, είναι η απουσία ρωμαλέου κράτους. Ή για να το πω διαφορετικά, ένα κράτος δικαίου που διστάζει να παρέμβει προληπτικά στο χώρο του Πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι έτσι κολακεύει την συνείδηση μιας μικρής μειοψηφίας αλλά σίγουρα της παρανομίας. Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και διοίκηση της πόλης, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι όταν η κατάσταση βαίνει αργά αλλά σταθερά στην αποδιοργάνωση», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας