Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τεχνικό φάκελο και αίτηση για να αποκτήσει άδεια υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Οργανισμός Λιμένος. Η αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Λιμένος Καβάλας αναμένεται να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, καθώς υπάρχει ήδη η απαιτούμενη πλωτή εξέδρα για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και ο στεγασμένος χώρος για τον έλεγχο και την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Παράλληλα ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας», έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού του υδατοδρομίου.

** Προσπάθειες καταβάλλονται από την ΑΝΕΘ να ξεκινήσει άμεσα τα δρομολόγια το φέρρυ μπόουτ «Πρωτοπόρος 8» στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Θάσου. Στόχος της εταιρίας να ενταχθεί το συγκεκριμένο πλοίο από την 1η Νοεμβρίου στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

** Εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της Καβάλας συνέβη χθες στις 5.30 περίπου το απόγευμα, σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά από 50 λεπτά.

** Συνεργασία του επενδυτή των Λουτρών Ελευθερών με το δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδης. Στόχος είναι η κοινή συνεργασία προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρωτότυπη πρόταση αναψυχής και ευεξίας για τη χώρα. Ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε ιδιαίτερα, τη σημασία της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, της αγαστής συνεργασίας με εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Δασαρχείο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς και της ευρείας διαβούλευσης επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που θα προκύψει, ώστε η αναπτυξιακή επένδυση να σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και στους όρους αειφορικότητας.

** Σύσκεψη πραγματοποιεί το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία του, με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών σε γεωργικά υπολείμματα.

** Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη». Στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας (πλατεία Ελευθερίας), θα γίνουν οι κύριες εκδηλώσεις και η αφή του βωμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Ο σύλλογος θα παραλάβει την φλόγα την στις 7 το απόγευμα στο προαύλιο του Νοσοκομείου και στις 7.15 θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία με 40 δρομείς για να καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας.

** Διήμερο αθλητικό ενημερωτικό συνέδριο για πρώτη φορά, απευθυνόμενο στους προπονητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και γονείς διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την «Δημωφέλεια» το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» στην Καβάλα.
Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν.
** Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το 4o Κavala Night City Run. Ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου, 10 και 5 χιλιομέτρων, μέσα στον αστικό ιστό.
Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας στις 8 το βράδυ για τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τις 8:15 για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 100 εθελοντές υποστηρίζουν τη διοργάνωση στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν τουλάχιστον 1000 αθλητές. Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
Το Kavala NightCityRun αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

** Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας