Εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζονται τα κέρδη των πολυπλόκαμων εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από εκατοντάδες ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες στην Αττική και στην περιφέρεια.

Ο τρόπος οργάνωσης, των κυκλωμάτων – που η εξάρθρωσή τους ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου του 2015- ήταν στα πρότυπα της Ιταλικής Καμόρα. Την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο μέλη τους, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια – τα δύο από αυτά στο Μενίδι.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Παπαζαφείρης Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής «αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ».

Επιπλέον η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία ακόμη επτά μελών ενώ εξιχνιάστηκαν ογδόντα τέσσερις, νέες , υποθέσεις όπου η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ. Στην μεγάλη επιχείρηση των αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από ΕΦΤΑ μήνες είχαν συλληφθεί σαράντα ένα μέλη του εγκληματικού δικτύου, με εμπλοκή σε τριακόσιες υποθέσεις.

Κατασχέθηκαν πάνω από 600.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα. Στην Μάνδρα, στον Πειραιά και στο Καματερό συνελήφθησαν τρία αρχηγικά μέλη ενώ σε θυρίδα μέλους των συμμοριών σε Τράπεζα στην Ελευσίνα, εντοπίστηκαν πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ.

Καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η δίωξη ναρκωτικών, που εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς, ηρωίνης και κοκαϊνης. Εγκέφαλοι των συμμοριών είναι Αλβανοί, ενώ σε μία από αυτές εμπλέκεται γνωστός επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, σε αποθήκη του οποίου βρέθηκαν 10 κιλά κοκαϊνη.

Πηγή: ΕΡΤ 1

 

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας