ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

11

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 από τις 07:00 έως τις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

 – Οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία Αθήνας-δανειστών στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. Με την εκταμίευση δόσης συνολικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο τμήματα, την προς το θετικότερο διατύπωση όσον αφορά στη λήψη των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος «στο βαθμό που θα χρειαστεί» και εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, τη σύνδεση της αποπληρωμής των πιστώσεων με την ανάπτυξη (ρήτρα) και την οριστικοποίηση υψηλών πλεονασμάτων 3,5% έως και το 2022 και ίσων ή ανώτερων του 2% έως το 2060, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 στο Λουξεμβούργο, η συνεδρίαση του Eurogroup. Παράλληλα, το Eurogroup δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά τη λήξη του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, ενώ ταυτοχρόνως εγκρίθηκε η δημιουργία εθνικής επενδυτικής τράπεζας, στην οποία θα απορροφηθούν συνδυασμένα κοινοτικά κονδύλια και επενδυτικά κεφάλαια, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση. Γιώργος Μαντέλας από την «Καθημερινή» και Δημήτρης Κουκλουμπέρης από την «Εφημερίδα των Συντακτών» αναλύουν τα επιμέρους θέματα και εξηγούν τα επόμενα βήματα όλων των πλευρών στο πολιτικό και το οικονομικό επίπεδο.

Γιάννης Θεωνάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κατσαφάδος από τη Νέα Δημοκρατία και Σπύρος Καρανικόλας από το ΠΑΣΟΚ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους δύο εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

– Οι τελευταίες εξελίξεις και οι επιστημονικές ανακοινώσεις σε θέματα παρακολούθησης και υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, με την κρίσιμη διαδικασία της Αιμοδυναμικής Υποστήριξης στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας. Η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Βασίλης Μπέκος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αντιπλοίαρχος και διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μας μιλούν για την «καρδιά» κάθε νοσοκομείου, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις νέες τεχνικές που προσφέρουν πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στους βαρέως πάσχοντες.

Σημαντικό κεφάλαιο στο μεγάλο «στοίχημα» της Ελλάδας για την πολυπόθητη ανάπτυξη -και δη στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης- δύναται να προσφέρει ο πυλώνας της βιο-οικονομίας. Με τον όρο βιο-οικονομία νοείται η διατομεακή και διεπιστημονική προσέγγιση της ανάπτυξης με καινοτομίες που σέβονται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανοίγοντας το δρόμο για βιώσιμη γεωργία και αλιεία, ασφάλεια τροφίμων και βιώσιμη χρήση των ανανεώσιμων βιολογικών πόρων για βιομηχανικούς σκοπούς. Η επίκουρη καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Κωνσταντίνα Κοτταρίδη μας αναλύει τις προοπτικές της βιο-οικονομίας και ανακοινώνει την ίδρυση σχετικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σε συνεργασία με το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αρά Τζανικιάν έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην Ιστορία, ο οποίος κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στο Ζίου Ζίτσου. Απευθείας σύνδεση με το γυμναστήριο του πρωταθλητή, απ’ όπου μας μιλάει ο ίδιος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαντιώτης.

– «Dreamland», το παιδικό βιβλίο της Μάσα Ζαχαρία-Φασούλα, που «γεννήθηκε» πριν από πολλά χρόνια, όταν η οικογένεια Φασούλα είχε μια περιπέτεια υγείας με το γιο της. Η Μάσα Φασούλα το συνέγραψε στην Αμερική, εκδόθηκε εκεί στα αγγλικά και σκοπός ήταν να το δωρίσει στο νοσοκομείο του μικρού παιδιού. Όταν η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα, η Μάσα Φασούλα ήθελε πολύ να μεταφραστεί στα ελληνικά, καθώς θεωρούσε ότι είναι ένα παραμύθι γεμάτο αισιοδοξία, φαντασία και θετικά μηνύματα. Προορισμός του είναι να διαβαστεί από παιδιά και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν έναν τρόπο σκέψης γεμάτο αισιοδοξία. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Γιαννάκης, ο οποίος κάθε βράδυ ξυπνάει και επισκέπτεται την Ονειροχώρα, όπου μαθαίνει τι σημαίνει φιλία, πίστη και ελπίδα.

– «Μια τεράστια έκρηξη» στο θέατρο Skrow, έως και την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Σε τρυφερή ηλικία, περιτριγυρισμένος από κόμικς, παιχνίδια He-man και γονείς που αρνούνται να παίξουν το ρόλο του κακού αγγελιοφόρου και να τον ενημερώσουν σε τι κόσμο ήρθε, ο μικρός Γιώργος παρακολουθεί στη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση τον «Πόλεμο τον Άστρων» και νιώθει πως είναι ο σωτήρας του σύμπαντος. Φαντάζεται ένα μέλλον γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους τζεν-ντάι και μαχητικές πριγκίπισσες. Όταν όμως έρχεται η ώρα να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του, η αλήθεια είναι διαφορετική… Στο στούντιο του «Μαζί το Σαββατοκύριακο» ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου και μία εκ των πρωταγωνιστών, η Αριάδνη Καβαλιέρου.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας