ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

13

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτή την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 από τις 07:00 έως τις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

 – Όλες οι λεπτομέρειες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σε πιλοτική εφαρμογή τέθηκε από την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 το σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Αύγουστο. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών θα γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 300.000 ευρώ. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογράφων, προτείνει από την πλευρά της την άρση του ορίου των 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών, η οποία επί της ουσίας παραμένει «παγωμένη» λόγω της παρατεταμένης αποχής του κλάδου. Σύμφωνα με την Επιτροπή, μεγάλος αριθμός πολιτών με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας ως δικαιολογία και καλυπτόμενοι από την αποχή, αποφεύγουν την εκπλήρωση ή τον διακανονισμό των οφειλών τους, ενώ έχουν τη σχετική δυνατότητα. Στο στούντιο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας και ο σύμβουλος επενδύσεων ακινήτων Μιλτιάδης Χριστινάκης.

– Νίκος Σκορίνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βλάχος από τη Νέα Δημοκρατία και Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, σε μια πολιτική αντιπαράθεση επί της συμφωνίας του Eurogroup.

Υπόθεση διαφθοράς στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Σύμφωνα με πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης διοικούντες στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έδωσαν από το 2011 έως και το 2015 επιπλέον αμοιβές 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε δικηγόρους- εξωτερικούς συνεργάτες για χειρισμό υποθέσεων, ενώ η ίδια η Εταιρεία είχε στο δυναμικό της αντίστοιχους επαγγελματίες. Το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη.

Οι κίνδυνοι που υποκρύπτονται από τον ήλιο για το δέρμα μας. Πλην των αισθητικών και κατ’ επέκταση ψυχολογικών θετικών συνεπειών της ηλιοθεραπείας, ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση βιταμίνης D από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η βιταμίνη D δρα στη διαμόρφωση και διατήρηση υγιών οστών και ενίσχυση της νευρομυϊκής λειτουργίας. Η έλλειψη αυτής προκαλεί παθήσεις, όπως οστεοπόρωση, ενώ η βιταμίνη D συντελεί στην πρόληψη συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Πόσο όμως μπορούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στο ήλιο, ειδικά τους θερινούς μήνες; Ποιοι κίνδυνοι υποκρύπτονται για το δέρμα μας από την υπερέκθεση στον ήλιο. Στο στούντιο ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Αττικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Σγούρος.

TomoTech, μια πρωτοποριακή εφαρμογή μιας νέας ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή συμβάλλει στην εγκυρότερη διάγνωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων, όπως οι εγκεφαλικοί όγκοι, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Αλτσχάιμερ κ.ά.  Στο στούντιο του «Μαζί το Σαββατοκύριακο», η συνιδρύτρια της εταιρείας, Ζωή Γιαβρή.

– Η διακριθείσα με το πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2017, Κάλλια Παπαδάκη, μας μιλάει για το βιβλίο της «Δενδρίτες». Κάμντεν, Νιου Τζέρσεϊ, 1980. Ερημωμένα σπίτια, κλειστές βιομηχανίες, φτωχές συνοικίες. Ένας έφηβος, ο Πιτ, εξαφανίζεται και η μάνα του, η Λουίσα, πεθαίνει το επόμενο πρωί από στεναχώρια. Η αδερφή του, η δωδεκάχρονη Μίνι, ορφανή από γονείς, εισβάλλει άθελά της στη ζωή της συμμαθήτριάς της Λητώς και ανατρέπει τις βεβαιότητες της οικογένειάς της. Ανοίγει ρωγμές που δύσκολα θα κλείσουν και οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, στο αμερικανικό όνειρο, σε δεύτερες και τρίτες γενιές μεταναστών, στην παρακμή και τη φθορά της πόλης, σε χαμένες ευκαιρίες και σε επιλογές που λάθεψαν…

Απευθείας σύνδεση με το ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, όπου η καθηγήτρια Μουσικής Ειρήνη Αμαξοπούλου παραδίδει μαθήματα σε ΑμΕΑ που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, στο πλαίσιο του μουσικού εργαστηρίου «Μουσική Αγκαλιά» της εθελοντικής οργάνωσης «Ανοιχτή Αγκαλιά». Η διδασκαλία είναι δομημένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δρα μουσικοπαιδαγωγικά, δηλαδή δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος ανάγνωση για να το διαβάσει. Οποιαδήποτε θεωρητική πληροφορία χρειάζεται, δίνεται με σκίτσα, αλλά και μουσικοθεραπευτικά παράλληλα. Μέσω της απόκτησης μουσικών γνώσεων αναπτύσσονται και εξελίσσονται το συναισθηματικό, το νοητικό, το κοινωνικό και το κινητικό επίπεδο των παιδιών. Πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα ως προς τις ικανότητες και τη δυνατότητα να μπουν στον κόσμο της μουσικής απ’ όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Η καθηγήτρια Ειρήνη Αμαξοπούλου και οι μαθητές της θα παίξουν μουσική σε απευθείας μετάδοση.

– «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Τριάντα χορωδίες και συνολικά χίλιοι χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα θα ενώσουν τις φωνές τους σε μία μεγαλειώδη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Ιουνίου 2017, υπό τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Σ’ αυτή την παράσταση, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θέλησε να ερμηνεύσουν το έργο του μεγάλοι τραγουδιστές που εύκολα θα γέμιζαν το Καλλιμάρμαρο. Θέλει να σταλεί μήνυμα ενότητας μέσω των φωνών όλων μας, ενότητας της μουσικής και των Ελλήνων. Στο στούντιο, ο μαέστρος Παναγιώτης Μπαρπάτης.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας