Η Δ.Τσαρίδου για επιλογή Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΖ

13

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Σε ανακοίνωση-απάντηση στην ΕΝΙΖ (συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών) για την επιλογή Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου (ΓΝΖ), η Διοικήτρια του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου, αναφέρει τα εξής;

«Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς εμπεδώνεται και θωρακίζεται με τον σεβασμό στην αξιοκρατία και τη νομιμότητα.

Οι παράγοντες αυτοί, θεμελιώδεις για τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την διοίκηση του Νοσοκομείου, προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό.
Με γνώμονα αυτές τις αρχές η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προχώρησε στην επιλογή του καρδιολόγου κ Πέτρου Στραβοπόδη Συντονιστή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων στην θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ζακύνθου.
Το πολυετές και πολυσχιδές επιστημονικό και διοικητικό έργο του κ Πέτρου Στραβοπόδη – το βιογραφικό του οποίου πληρούσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα που απαιτεί η θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας – βάρυνε αποκλειστικά στην επιλογή του.

Αντιθέτως το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου προχώρησε με μη νόμιμη συγκρότηση και ελλιπή σύνθεση , σε απόφαση για την κατάρτιση του αξιολογικού πίνακα των υποψηφίων καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και νόμιμης λειτουργίας. Η απόφαση του Επιστημονικοί Συμβουλίου ήταν προφανώς άκυρη.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου , επαναλαμβάνουμε ότι τιμά όσους πραγματικά ακούραστα αγωνίζονται για την προστασία του αγαθού της υγείας και την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας και τονίζουμε ότι στο πρόσωπο του νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας αποτυπώνεται ο σεβασμός της νομιμότητας και της αξιοκρατίας.

Καλούμε δε το σύνολο του προσωπικού σε αγαστή συνεργασία με τον νέο Διευθυντή προς όφελος του νοσοκομείου και της Ζακυνθινής κοινωνίας γενικότερα».

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας