Η κοινή συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα-Μπιναλί Γιλντιρίμ

12

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Μια συζήτηση για το σύνολο των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του. Κυπριακό, ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και για τις εξελίξει στην ευρύτερη περιοχή τα θέματα που συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ουσιαστικές και ειλικρινείς συνομιλίες οι οποίες ήταν και απαραίτητες, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «Η θετική μας ατζέντα αναπτύσσεται σε τομείς στρατηγικής σημασίας, τόσο για την Ελλάδα και την Τουρκία, όσο και για την ευρύτερη περιοχή».

Ξεκαθάρισε ότι «Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ζητημάτων και να ωθήσει την περαιτέρω συνεργασία» ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως η «Η υλοποίηση της ατζέντας μας πρέπει να βασιστεί σε σχέσεις καλής γειτονίας & αμοιβαίου σεβασμού χωρίς ενέργειες που τις υπονομεύουν».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις παραβιάσεις, στις εμπλοκές αλλά και στις υπερπτήσεις που έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως υπογράμμισε, και όπως είπε «τόνισα στον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ότι η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότηα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι είναι άδικο οι χώρες μας να οδηγούνται τειλικά στο να επενδύουν σε ανταγωνισμούς εξοπλισμών αντί να επενδύουν στις κοινων ίες τους και στην καλή γειτονία».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση

Αλ. Τσίπρας για τη συνάντηση με Γιλντιρίμ: Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας (video)

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας