Η ψηφιακή δυναμική της Γερμανίας ακούει στο όνομα de.Hub

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Το Digital Hub Initiative (de.Hub) είναι μια πρωτοβουλία του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης ψηφιακής στρατηγικής της με σκοπό τη δημιουργία ψηφιακών κόμβων στη Γερμανία. Η Γερμανική κυβέρνηση πιστεύει πως η συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις και start-up θα ενθαρρύνει την καινοτομία στον ψηφιακό τομέα και θα τη κάνει πιο ανταγωνιστική σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής που αποβλέπει στην προσέλκυση διεθνών επιχειρηματιών κι επενδυτών με σκοπό να τους πείσει να εγκαταστήσουν τις εταιρείες τους στη Γερμανία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, συστάθηκε ένα ειδικό συμβούλιο το οποίο επέλεξε 12 γερμανικές με σκοπό την αξιοποίηση της τοπικής τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση της καινοτομίας. Το συμβούλιο είναι εντελώς ανεξάρτητο από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και αποτελείται από υψηλόβαθμους εκπροσώπους επιχειρήσεων, επενδυτές και ψηφιακές επιχειρήσεις. Οι πρώτοι πέντε ψηφιακοί κόμβοι ιδρύθηκαν το 2016, ενώ το 2017 ανακοινώθηκε η δημιουργία άλλων επτά.

Οι πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι το Βερολίνο, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, το Ντόρτμουντ, η Κολονία, η Στουτγάρδη, η Δρέσδη, το Πόντσνταμ, η Καρλσρουη, η Νυρεμβέργη και το Μάνχαϊμ. Η γερμανική κυβέρνηση επέλεξε τις συγκεκριμένες πόλεις ως καλό παράδειγμα εταιρικής σχέσης μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, τα αστικά αυτά κέντρα θα έχουν συγκεκριμένα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ένα ισχυρό δίκτυο startup και διεθνούς κύρους επιχειρήσεις που θα μπορούν να απευθύνονται σε συγκεκριμένες βιομηχανίες. Οι περιφερειακοί κόμβοι στη συνέχεια θα συνδέονται και θα υποστηρίζονται από την υπηρεσία Hub, με επικεφαλής την RCKT, μια εταιρεία παροχής ψηφιακών συμβούλων.

Οι δώδεκα κόμβοι θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια και τοπικούς φορείς στους τομείς της έρευνας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επικεντρώνεται σε επενδύσεις σε εθνικό επίπεδο, όπως είναι η διεθνής δικτύωση των κόμβων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ψηφιοποίηση, η γερμανική κυβέρνηση έχει σχεδιάσει την ψηφιακή στρατηγική μέχρι το 2025 και περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων:

  • Προώθηση των ψηφιακών κέντρων στη Γερμανία
  • Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
  • Επέκταση του δικτύου Gigabit
  • Διευκόλυνση ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας
  • Κινητοποίηση περισσότερων επιχειρηματικών κεφαλαίων
  • Μείωση της γραφειοκρατίας με την χρήση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (eGovernment)
  • Ψηφιοποίηση της ενεργειακής μετάβασης
  • Ψηφιοποίηση του κλάδου της υγείας
  • Ενίσχυση του τομέα FinTech στη Γερμανία.

Ένας από τους κύριους στόχους της πρωτοβουλίας Digital Hub Initiative είναι η προβολή των ψηφιακών κόμβων σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο μέσω του γερμανικού οργανισμού Trade and Invest (GTAI) με σκοπό να προσελκύσουν start-up, επενδυτές και ειδικούς από το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ :

https://thenextweb.com/eu/2017/05/24/how-germany-is-uniting-its-tech-hubs-to-build-its-own-silicon-valley/#.tnw_hZh7v60z

 

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας