Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο δήμο Καλαμαριάς

10

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο δήμος Καλαμαριάς.

Το γραφείο παιδείας του δήμου λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τις αλλεπάλληλες αιτήσεις των εργαζομένων γονέων για παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία με «Δημιουργική Απασχόληση», αφετέρου τις κοινωνικές αλλαγές που καθιέρωσαν την πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα φύλαξης και ενασχόλησης των νεαρών μαθητών κατά τη διάρκεια απουσίας κυρίως της μητέρας από το σπίτι, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά μαζί με συμμαθητές, γείτονες και φίλους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές – μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του δήμου μας καθώς και οι μαθητές – μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι να εργάζεται τουλάχιστον η μητέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από τη φύλαξη των παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική. Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία δημοτικά σχολεία του δήμου:

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (στην οδό Τάκη Οικονομίδη 52, στο Καραμπουρνάκι)
  • Στο 11ο Δημοτικό (στη Φιλελλήνων 9, στον Αγ. Παντελεήμονα)
  • Στο 3ο Δημοτικό (στην Κολοτούρου 10 & Πόντου) καθώς και στο 10ο Νηπιαγωγείο (στην οδό Ιωακείμ Γ΄ 46 , στην Αρετσού).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής το διάστημα από τις 6 μέχρι και τις 14 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στο γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, (Καραμαούνα 1 – Πλατεία Σκρα) προσκομίζοντας φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού στην οποία να φαίνονται οι εμβολιασμοί καθώς και βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας