«Καθαρή λύση» στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο στόχος της κυβέρνησης (video)

10

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Ανοιχτή γραμμή με τους βασικούς παίκτες της διαπραγμάτευσης για το χρέος σε Βερολίνο, Παρίσι Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον κρατάει η Αθήνα με επιδιωκόμενο στόχο καθαρή λύση στο eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Αισιόδοξος για μια καλύτερη συμφωνία εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δηλώσεις του από την Πρέβεζα στην ιστοσελίδα «PrevezaBest» λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι οι εξελίξεις μετά από το Eurogroup τις 22/5 που ειδικά σε εφημερίδες εκτός Ελλάδας και σε συζητήσεις που γίνονται από τους πολιτικούς των χωρών μελών της Ευρωζώνης, φαίνεται ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να μην δεχτούμε αυτή τη συμφωνία και νομίζω – ευελπιστούμε με καλούς όρους για μια καλύτερη συμφωνία».

Στο προηγούμενο eurogroup και στο ποιοι ευθύνονται για τη μη επίτευξη συμφωνίας αναφέρεται η Sueddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι αυτό οφείλεται στην διαμάχη των δανειστών, υπογραμμίζοντας «Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει επειδή εκείνοι συνεχίζουν να διαφωνούν» .

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ειδήσεις», η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, καλεί τους ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπως έκανε η Ελλάδα. Πλήθος αξιωματούχων και το σύνολο σχεδόν του ευρωπαϊκού Τύπου καταλογίζουν την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στον κ. Σόιμπλε, προσθέτει η κ.Γεροβασιλη και καλεί τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να ψελλίσει –έστω– αντιρρήσεις στα σχέδια και την πολιτική στόχευση του δεξιού, ακραίου νεοφιλελεύθερου Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, όπως αναφέρει.

Για τέταρτο Μνημόνιο που δεσμεύει την χώρα σε μια μακροχρόνια λιτότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το Σάββατο στη Β’ Σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι: «Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αδύνατων, τιμωρεί τους πιο αδύνατους μέσα από τις πολιτικές του επιλογές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίζετε ιδιαίτερα στο δικό σας πολιτικό λόγο. Έχουμε ένα Κόμμα κατ’ όνομα Αριστερό, το οποίο σήμερα βρίσκεται απέναντι σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη στην ελληνική κοινωνία, στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους».

Μίσος για την αριστερά και κόλλημα της πολιτικής βελόνας σε συνταγές αλά ΔΝΤ καταλογίζει ο Νίκος Παππάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στην real news. Tαυτόχρονα εμφανίζεται αισιόδοξος για την 15η Ιουνίου, λέγοντας πως: «Στις 15 Ιουνίου θα έχουμε καθαρή λύση για το χρέος. Τίποτα λιγότερο από αυτό. Η τακτική της μετάθεσης των μεγάλων αποφάσεων, που ακολουθούν ορισμένοι ως σήμερα, δεν έχει μέλλον».

Συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική κατάληξη στο eurogroup του Ιουνίου εκφράζει το Βερολίνο, με τον Ντένις Κόλμπεργκ – Εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει πως: «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και με την κυβέρνηση της Αθήνας σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο».

Για χάσιμο πολύτιμου χρόνου, έκανε λόγο ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι», ενώ η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Χαιρόμαστε που ο κ. Τσίπρας κατάλαβε, πως η ρύθμιση για το χρέος θα γίνει τον Αύγουστο του 2018 και έπαψε πλέον να συνδέει την 15η Ιουνίου με την μείωση του χρέους».

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας