Καλαμάτα: Ο Μανώλης Γλέζος, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

9

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα αναγορευτεί αύριο στις 7.30 το απόγευμα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Η αναγόρευσή του θα γίνει σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.
Με αφορμή την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944».
Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. παρουσία των Μ. Γλέζου και Γ. Δολιανίτη και περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων, από την Βιβλιοθήκη-Αρχείο του εκπαιδευτικού – πρώην Σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας