Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)

5

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018


perth 10

Γράφει ο Κώστας Δημητριάδης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Περθη της Δυτικής Αυστραλίας.

Μετά τις Θείες Λειτουργίες στους Ναούς της Πέρθης οι πιστοί κατέκλυσαν τον κολπίσκο της Ματίλντας (Matilda Bay) του ποταμού Swan με φόντο στην άλλη όχθη το εμπορικό κέντρο της Πέρθης.

Στη διοργάνωση της τελετής/εκδήλωσης συνέβαλαν όλες οι ενορίες της παροικίας. Τραπέζια κάτω από τέντες, περίπτερα με φαγητά και στο μενού σουβλάκια, ψητά λουκάνικα, γλυκά και ποτά. Συντονιστής ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής.

Η τελετή άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι από μια εξέδρα στημένη στο κέντρο της γραφικής περιοχής.

Παρόντες στην εξέδρα ο Πρόξενος της Ελλάδας Αντώνιος Κολιάδης, η Ναυτιλιακή Ακόλουθος Αικατερίνη Σκιαδά, ο νέος Διευθυντής του Ελληνικού Ορθόδοξου Σχολείου του Αγίου Ανδρέα κ. Craig D’cruz με τη σύζυγό του.

Μπροστά στην εξέδρα οι κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να ανασύρουν το Τίμιο Σταυρό. Η κατάδυση του έγινε από ένα πλοιάριο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την όχθη.

Νικητής ο δεκαεξάχρονος Ευστάθιος (Στάθης) Μανιός. Στο νικητή απονεμήθηκε ένας χρυσός σταυρός, δώρο της οικογένειας του Χρήστου Γκόγκου και σε όλους τους άλλους κολυμβητές ένα μικρό δώρο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Στη φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από χίλια άτομα. Μεταξύ τους και τα πληρώματα της Ελληνικής Ομάδας ιστιοπλοΐας που συμμετείχε στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατηγορίας 420 στο Fremantle.

Η Αριάδνη-Παρασκευή Σπανάκη και η Μυρτώ Παπαδοπούλου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ηλικίας 17 ετών και ο Κωνσταντίνος Βαρδαλής, Παναγιώτης Ματσαδές, Τέλης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Τάσιος.

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

perth 1

Διαβάστε επίσης:


Εμφανίσεις: 1

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας