Κομοτηνή: Εκατό βιβλία την ημέρα δανείζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη

14

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Ο Ιούλιος αγαπάει το διάβασμα, ο Αύγουστος μένει μακριά από τις βιβλιοθήκες. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, την κα Αργυρώ Σαλπιγγίδου τον Ιούλιο ο δανεισμός βιβλίων αυξάνεται κατακόρυφα και τον Αύγουστο πέφτει. «Υπάρχουν βιβλιόφιλοι που στις Καλοκαιρινές τους επισκέψεις στην Βιβλιοθήκη δανείζονται 4-5 βιβλία για να έχουν, να διαβάζουν στις διακοπές τους » δηλώνει μην κρύβοντας την χαρά της για την αγάπη που δείχνουν αρκετοί Κομοτηναίοι για το διάβασμα. Οι αναγνώστες της Βιβλιοθήκης ετησίως ανέρχονται σε 9.000. Σε ημερήσια βάση δανείζονται πάνω από 100 βιβλία.

Τα παλιά βιβλία των δημοτών, καινούργια στα ράφια της Βιβλιοθήκης
Κάλεσμα να φέρουν στην Βιβλιοθήκη όσα σχολικά βοηθήματα δεν χρειάζονται πια απευθύνει η κα Σαλπιγγίδου σε μικρούς και μεγάλους. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη από συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα αγοράσουν.» δηλώνει και εξηγεί «Είναι βιβλία που δεν τους είναι χρήσιμα πλέον, άρα μπορούν να τα φέρουν στη Βιβλιοθήκη και να τα δανειστούν όσοι τα έχουν ανάγκη. Η Βιβλιοθήκη επίσης γίνεται αποδέκτης οποιοδήποτε βιβλίων έχουν στην κτήση τους οι κάτοικοι της περιοχής, όπως: Εγκυκλοπαίδειες, εκδοτικές σειρές, λεξικά, ιστορικά αφιερώματα κ.α.. «Μπορούν να τα φέρουν στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αυτά δεν καταστρέφονται, βρίσκονται και πάλι σε βιβλιοθήκες σχολείων ή στα χέρια συμπολιτών μας που τα έχουν ανάγκη.» τονίζει σημειώνοντας πως αυτή η «ανακύκλωση» αξίζει περισσότερο και είναι πιο χρήσιμη.

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης
Όσον αφορά στο φετινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που φιλοξένησε η Βιβλιοθήκη είχε μεγάλη επιτυχία με 40 παιδιά να περνούν τα καλοκαιρινά τους πρωινά στο χώρο της. Στόχος, να ανοίξει η βιβλιοθήκη, να αποκτήσει νέους φίλους και να μάθουν οι μικροί δημότες ότι η ανάγνωση είναι αγαπημένη συνήθεια και πρέπει να μας ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Οι συνεργασίες με το Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης θα συνεχιστεί και την περίοδο του χειμώνα.
Φώτο: Η κα Αργυρώ Σαλπιγγίδου Κείμενο -Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας