Κομοτηνή: Εν Οδώ, ένα διαδραστικό θέατρο με πολλά μηνύματα

9

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Η θεατρική εκπαιδευτική ομάδα Εν Οδώ του Δρ. Αντώνη Γάκη πέρασε και από την Κομοτηνή συνεχίζοντας το μεγάλο της ταξίδι σε όλη την χώρα αφήνοντας το οικολογικό της χάδι στην πιο τρυφερή ηλικία, στα παιδιά. Με κοινό μαθητές δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής ο Παναγιώτης Βάγιας, μέλος της ομάδας, απόλαυσε όπως λέει αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης με στόχο την προστασία-σωτηρία του περιβάλλοντος,άρα και των ίδιων των ανθρώπων, όπως και της οδικής ασφάλειας. «Ζούμε σε μια περίοδο που η σωστή ενημέρωση είναι σωτήρια. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι η ενημέρωση που υπάρχει τώρα είναι ελλιπής» δηλώνει ο κος Βάγιας σημειώνοντας πως «όλοι μαζί είμαστε ένα σύνολο».

Μαζί με τον Παλαιολόγο Παπαδόπουλο πρωταγωνιστούν σε πολλά παραμύθια του Αντώνη Γάκη που έχουν κεντρικό άξονα, την οικολογική συνείδηση. Ο Παναγιώτης Βάγιας είναι ο Φώτης Ηλεκτρονικάκης που μαθαίνει από τους φύλακες της Φύσης πώς πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση σωστά ώστε τίποτα χρήσιμο να μην πετιέται στα σκουπίδια. Ο μπαμπάς του, ο κος Ηλεκτρονικάκης είναι ο Παλαιολόγος Παπαδόπουλος «μας αρέσει που τα παιδιά συμμετέχουν κι αυτό είναι ένα βραβείο για μας. Δεν έχει έρθει να πει ένα παιδί ότι κάτι μου έλειψε, κάτι δεν μου άρεσε.» δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παιδιών.

Ανακύκλωση, Φωτοκύκλωση, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, είναι η θεματολογία των παραστάσεων σε ένα από τα λίγα διαδραστικά θέατρα της χώρας. «Ελπίζουμε ότι το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά να το ακούν και οι μεγάλοι γιατί όλα από εκεί ξεκινούν.» δηλώνει ο κος Παπαδόπουλος μιλώντας για τους κωμικούς χαρακτήρες, τον Φώτη, που μιλάει σε συσκευές και ψάχνει στο υπόγειο του σπιτιού του να εντοπίσει κάθε τι παλιό, αλλά χρήσιμο. « Οι δάσκαλοι και οι γονείς έχουν καθοριστικό ρόλο. Η αρχή της μάθησης για ένα παιδί από εκεί ξεκινάει» δηλώνει καλώντας όλους να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Φώτο: Παλαιολόγος Παπαδόπουλος Παναγιώτης Βάγιας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας