Κομοτηνή: Η Θράκη παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης

9

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

«Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Νομίζω ότι το καθαρό μήνυμα που δώσαμε είναι το παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο διαφορετικών θρησκειών, όπως είναι οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι στη Θράκη. Είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.» δήλωσε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε χθες (19-6-2017) υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή την επίσκεψη στη Ροδόπη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η Ελλάδα γέφυρα διαπολιτισμικού διαλόγου
Ο κος Αμανατίδης έφτασε στην πόλη στη 1.30 το μεσημέρι, στις 2.00 επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη. Τον κ. Αμανατίδη συνόδευαν στις συναντήσεις του στην Κομοτηνή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ και ο Τάκης Χαρίτου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. «Η Θράκη είναι το παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών θρησκειών. Η Ελλάδα λειτουργεί ως χώρα γέφυρα με την ανάπτυξη του διαθρησκευτικού, διαπολιτισμικού διαλόγου σε παγκόσμιο επίπεδο και σε διεθνές επίπεδο. Στην χώρα μας υπάρχει πλήρης προστασία κι αυτό φαίνεται.» επανέλαβε ο Υφυπουργός.

Η Θράκη δικαιούται ένα μεγάλο μερίδιο ανάπτυξης

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Συμφωνίας στο Eurogroup τόνισε πως η «Θράκη δικαιούται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της ανάπτυξης το οποίο θα πρέπει να το πάρει το επόμενο διάστημα. Αυτό βγήκε και από τις συναντήσεις μας και με τον Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, όπου παρουσιάστηκαν τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής. Δεσμεύτηκα να τα μεταφέρω στην Αθήνα και από εκεί και μετά θέλει δουλειά ώστε αυτός ο τόπος να έχει την ανάπτυξη που δικαιούται και να επιλύσει τα προβλήματα.» ανέφερε αποκαλύπτοντας ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός του έκανε δώρο ένα κομπολόγι. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλό Ραμαζάνι» στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης¨.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας