Πώς να εργαστείτε για την εταιρεία των ονείρων σας | Ιωάννα Φωτοπούλου

0
14


JOB OF MY DREAMS

RichVintage via Getty Images

Θέλω εδώ και καιρό να σας μιλήσω για ένα project που το έχω πολύ ψηλά μέσα μου! Ένα project που το αγαπώ! Γιατί ξεκίνησε απλά και άμεσα! Από την ιδέα δύο ατόμων και την επιθυμία μιας ομάδας να βοηθήσουν όσο μπορούν τους νέους στην Ελλάδα να χαράξουν λίγο πιο εύκολα τον δρόμο προς την επαγγελματική τους κατάρτιση. Από την επιθυμία τους να κρατήσουν εδώ πολλά ικανά μυαλά! 

Να σας μιλήσω λοιπόν για το ReGeneration! 

2017-07-03-1499082676-7390107-151028Regeneration_logo.png

Από την στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα έχουμε βοηθήσει πολλούς νέους, δίνοντας τους την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς το να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Και λέω έχουμε γιατί είμαι πολύ περήφανη που είμαι και εγώ μέρος αυτής της ομάδας που ονομάζεται Global Shapers, μιας πρωτοβουλίας του World Economic Forum, και η οποία πριν κάποια χρόνια ήταν αυτή που ξεκίνησε το ReGeneration!

Γιατί ξεκίνησε το ReGeneration; Γιατί σε μια εποχή σαν την σημερινή, στην Ελλάδα είναι δύσκολο για τους νέους πτυχιούχους, ακόμη και αν διαθέτουν ταλέντο και όρεξη για δουλειά, να μπορέσουν να εργαστούν για την εταιρεία που θα ήθελαν, για την εταιρεία των ονείρων τους.

Το ίδιο φυσικά, ισχύει και για τις εταιρείες, οι οποίες είτε έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλούς αποφοίτους, μη γνωρίζοντας ποιοι έχουν τελικά τις απαραίτητες δεξιότητες για την αντίστοιχη θέση είτε δεν υπάρχουν απόφοιτοι με τις απαραίτητες δεξιότητες.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration. Και τι είναι τελικά;! Το ReGeneration, είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης, αλλά και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 από τους Global Shapers Athens Hub με σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας και του φαινομένου του ‘brain drain’ (της τάσης δηλαδή των νέων να φεύγουν στο εξωτερικό). Είναι η ευκαιρία των νέων ανθρώπων να ξεχωρίσουν, εδώ! Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει ως στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ νέων πτυχιούχων και των εταιρειών, οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες.

2017-07-05-1499256693-1098839-IMG_145.jpg

Το πρόγραμμα προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, 50 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας σε ΜΚΟ. Πλέον, η αγορά αναγνωρίζει το αντίκτυπο του προγράμματος στην κοινωνία και έτσι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300 νέοι έχουν ήδη απασχοληθεί σε περισσότερες από 90 εταιρίες, με το 80% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα να έχει ανανεώσει τη σύμβασή του.

Ως curator τη δεδομένη χρονική στιγμή της κοινότητας των Global Shapers Athens Hub, της ομάδας που κρύβεται πίσω από το ReGeneration, νιώθω μόνο περηφάνια που έχω την δυνατότητα να συνεργάζομαι με τόσο δραστήρια άτομα που σε κάνουν να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο αύριο και σε γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον όλων μας. Το γεγονός και μόνο πως μπορείς να είσαι μέρος όλης αυτής της προσπάθειας και της αλλαγής είναι ένα μαγικό συναίσθημα.

Με έμπνευση τις δικές μου δυσκολίες και τις πολλές δοκιμές και αποτυχίες που «κατάφερα» για να κυνηγήσω τα δικά μου όνειρα, θέλησα να προσπαθήσω περισσότερο, να δώσω ό,τι μπορώ και να συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου ώστε αυτοί οι νέοι και οι νέες που έχουν αποφασίσει να μείνουν στη χώρα τους να έχουν ένα μέλλον με λιγότερες απογοητεύσεις και περισσότερες επιτυχίες. Οι οποίες τους αξίζουν!

Και κάπως έτσι, μέσα από την αγάπη μας για την χώρα μας, τις δυσκολίες που περάσαμε, την ανάγκη μας να τις μοιραστούμε για να βοηθήσουμε και μέσα από τους εκπληκτικούς ανθρώπους των Global Shapers καταφέραμε να συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και να έχουμε τόσο νέους ανθρώπους όσο και εταιρείες να μας εμπιστεύονται! 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ReGeneration επισκεφθείτε το regeneration.gr ή ακολουθήστε το στο Facebook και το LinkedInSource link

Αφήστε το μήνυμά σας