Κυκλωμένα τα Ίμια από Τουρκικά σκάφη

3

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

ίμια

Τεταμένη και επικίνδυνη ξανά η κατάσταση στα Ίμια όπου η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει στην πράξη την κυριαρχία της, μετά και την ουδετερότητα των βραχονησίδων την οποία “δουλοπρεπώς” έχει αποδεχτεί η Ελλάδα από το 1996.

Συνεχής είναι η παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής γύρω από τα Ίμια και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα όπως ανέφεραν ψαράδες της περιοχής στο newsbeast.gr.

Η ιστοσελίδα marinetraffic που δίνει σε πραγματικό χρόνο το σημείο που βρίσκονται τα πλοία που κινούνται στις θάλασσες, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των αλιέων της περιοχής καθώς απεικονίζονται τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια και εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Πρόκειται για το TCSG 61, TCSG 313 και το TCSG UMUT. Το τελευταίο είναι ένα αρκετά μεγάλο σκάφος που πλησιάζει το μέγεθος μικρής φρεγάτας ή κορβέτας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την Λέρο με κατεύθυνση νότια κινείται μια τουρκική φρεγάτα, ενώ στα ανοιχτά των Ιμίων βρίσκονται δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην ευρύτερη περιοχή κινείται και το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος».

udsyfts1udsyfts2udsyfts3

loading...


Πηγή

Αφήστε το μήνυμά σας