Κυπριακό και τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ στις επαφές ΓΔ ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ

18

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Το Κυπριακό, οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε χθες ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων με τον δεύτερο τη τάξει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Τόμας Σάνον και τον Βοηθό Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα Τζον Χέφερν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Ζήνων, ο οποίος βρίσκεται από χθες σε διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ουάσιγκτον, συνεχίζει σήμερα το πρόγραμμα επαφών του με συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στο Υπουργείο Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, όπου οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, με ειδική έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και της τρομοκρατίας.

Στις χθεσινές συναντήσεις, ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τους κυρίους Σάνον και Χέφερν για την τρέχουσα φάση των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ και των τρόπων εμβάθυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας, κυρίως σε τομείς που θα προαγάγουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, ο κ. Ζήνων συναντήθηκε χθες με τους Βουλευτές του Κογκρέσου, Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν (R – FL), Τεντ Ντόιτς (D – FL) και Γκας Μπιλιράκη (R – FL), τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτησε μαζί τους τις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από πλευράς τους, οι Αμερικανοί Βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/05/2017 16:46

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας