Μετά τη συμφωνία, στόχος η ποσοτική χαλάρωση και οι αγορές

15

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Την συνολική συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και σταδιακές εξόδους στις αγορές είναι το πλάνο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με το Δημήτρη Τζανακόπουλο, μιλώντας στην εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ:

«H ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα βάλει τη σφραγίδα της ΕΚΤ στο αξιόχρεο της Ελλάδας. Επομένως έχει τεράστια σημασία γιατί όπως ξέρετε η αγορά είναι εμπιστοσύνη. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση είναι να βγει στις αγορές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αν αυτό γίνει και με την στήριξη της ΕΚΤ τόσο το καλύτερο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι δεν τίθεται από κανέναν ζήτημα καταψήφισης της συμφωνίας: «Σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουμε μάθει να μην θριαμβολογούμε και να μην πανηγυρίζουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συμφωνία αν και ισορροπημένη αποτελεί προϊόν ενός συμβιβασμού μεταξύ ασύμμετρης ισχύος δυνάμεων ενώ γνωρίζουμε επίσης ότι η συνθήκη της επιτροπείας δεν τερματίζεται πριν το καλοκαίρι του 2018».

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ σημειώνει ότι «έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε σχεση με τα αντίμετρα είναι αν θα τα υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία ή αν θα επιλέξει την ίδια αυτοκαταστροφική γραμμή που ακολούθησε το χειμώνα σε σχέση με την ενίσχυση ύψους 617 εκ Ευρώ στους συνταξιούχους. Βέβαια μέσα στην καταστροφολογική εμμονή της η ΝΔ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα υποπέσει στο ίδιο πολιτικό ατόπημα.

Πηγή:ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας