Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της γ΄αξιολόγησης

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Με το πρόγραμμα στήριξης να ολοκληρώνεται σε 11 μήνες, κυβέρνηση και θεσμοί επιδιώκουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης έως το τέλος του έτους. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται, de facto, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής. Η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι ευρωελληνική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«H έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα είναι καθαρή «, δήλωσε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα η κυβέρνηση εδώ και μήνες ρίχνει το βάρος της στην αύξηση των επενδύσεων. Η κυβέρνηση θέλει τις υγιείς παραγωγικές επενδύσεις, όπου θα επιδιώκεται ο συνδυασμός της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της ιστορίας του τόπου μας » δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη «η κυβέρνηση αυτοϋπονομεύεται στο ζήτημα των επενδύσεων».

Τις επόμενες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές αναμένεται να στείλουν τα στοιχεία για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε ο ΕSM να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι διαθέσιμο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ραλλού Αλεξοπούλου

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας