Νέα σειρά ντοκιμαντέρ: «Ένας χρόνος στην άγρια φύση»

12

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ένας χρόνος στην άγρια φύση» (A Year in the Wild), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γερμανίας-Γαλλίας 2013, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30.

Αυτή η συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε πέντε επεισόδια, εστιάζει σε μερικά από τα αναρίθμητα σύνθετα και αλληλοσυνδεόμενα γεγονότα που χαρακτηρίζουν την άγρια φύση στον πλανήτη Γη κατά τη διάρκεια του έτους. Από τη ζωή των μικροσκοπικών οργανισμών ώς τις μεγαλύτερες μαζικές μεταναστεύσεις.

Κάθε επεισόδιο ζωγραφίζει ένα πολύχρωμο και συναρπαστικό πορτρέτο της ζωής στον πλανήτη, σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου μέσα από απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιοχές και  χαρακτηριστικές ιστορίες: Λιοντάρια που αγωνίζονται να πιάσουν ένα ενήλικο βουβάλι. Μια πομπή μυρμηγκιών που κινείται μέσα σ’ ένα δάσος της Νότιας Αμερικής, κουβαλώντας το πράσινο φορτίο της. Ένα κοπάδι από εκατομμύρια σαρδέλες που περνάει κατά μήκος της ακτής της Νότιας Αφρικής υπό την αδιάκοπη επίθεση αρπακτικών.  Μια μητέρα-ουρακοτάγκος που θηλάζει το μωρό της στην Ινδονησία.

Επεισόδιο 2ο. Τον Απρίλιο, η ετήσια μετανάστευση της σαρδέλας -μία από τις θεαματικότερες μαζικές μετακινήσεις-  συγκεντρώνει μεγάλα κοπάδια καρχαριών στις ακτές της Νότιας Αφρικής. Παράλληλα, το ψυχρό ρεύμα Μπεγκουέλα που κινείται προς τα βόρεια κατά μήκος των άνυδρων ακτών της Ναμίμπια, επηρεάζει και συντηρεί αξιοσημείωτη ποικιλία ζωής.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας