Παπαδημητρίου: Ενταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έως τις αρχές Ιουνίου | ΠΟΛΙΤΙΚΗΤην πεποίθηση ότι μέχρι τις αρχές του Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κάτι που θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Εκτιμά ότι στο Eurogroup της 22ης Μαΐου θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσθέτει ότι, παρότι τα αποτελέσματα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα δεν είναι μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για όσα προβλέπονται σε σχέση με τη ΔΕΗ στην πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για τα ενεργειακά (σ.σ. μεταβίβαση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, σε ποσοστό περίπου 40%), ο κ. Παπαδημητρίου απαντά ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ», αλλά η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν άφησε πολλά περιθώρια.Source link


Αν σου άρεσε κοινοποίησέ (μοιράσου) το!

27
0
27 shares

Σχόλια 0

Αφήστε το μήνυμά σας

Παπαδημητρίου: Ενταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έως τις αρχές Ιουνίου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

log in

reset password

Back to
log in