Συρία: 169 νεκροί σε μια εβδομάδα σε συγκρούσεις αντίπαλων τζιχαντιστών και ισλαμιστών | Plus: Διεθνή

0
3

Οι μάχες ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου: από τη μία πλευρά βρίσκονταν οι ισλαμιστές αντάρτες της Τζάις αλ Ισλάμ και από την άλλη οι τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) που έχουν συμμαχήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες της Φαΐλακ αλ Ραχμάν.

Οι μάχες σταμάτησαν σήμερα, αλλά οι εμπόλεμοι παραμένουν «σε κατάσταση επιφυλακής», υπογράμμισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, μέσα σε μία εβδομάδα σκοτώθηκαν 156 ένοπλοι (οι 67 ήταν μέλη της Τζάις αλ Ισλάμ) και 13 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Πριν από έναν χρόνο, οι μάχες μεταξύ των δύο οργανώσεων στον τομέα αυτόν της ανατολικής Δαμασκού στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους. Η περιοχή θεωρείται προπύργιο των ανταρτών και βομβαρδίζεται συχνά από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Η Τζάις αλ Ισλάμ, μια πανίσχυρη σαλαφιστική οργάνωση που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε ότι οι μάχες έχουν διακοπεί και υποστήριξε ότι «πέτυχε τους περισσότερους από τους στόχους της» εναντίον του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι τα πράγματα επανήλθαν στην προτεραία κατάσταση αφού η κάθε πλευρά ανέκτησε τα εδάφη που είχε χάσει στη μάχη. Πρόσθεσε όμως ότι το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ αποδυναμώθηκε και χρειάστηκε να βασιστεί για βοήθεια στους ισλαμιστές της Φαΐλακ αλ Ραχμάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Source link

Αφήστε το μήνυμά σας