Χάσαμε επτά πολύτιμους μήνες για την οικονομία, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

0
3


«Όπως και το ’15, η διαπραγμάτευση κατέληξε σε μια πανωλεθρία της κυβέρνησης με μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία. […] Χάσαμε επτά πολύτιμους μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Το θέμα δεν είναι ποιους θα αποφασίσει να ελεήσει η κυβέρνηση. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε την οικονομία να καλύψει το χαμένο έδαφος της επτάμηνης καθυστέρησης. Να μειώσουμε φόρους, να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις. Να βοηθήσουμε τις εξαγωγές, να μειώσουμε την ανεργία. Να σταματήσει η φυγή εγκεφάλων».

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το Αιγάλεω, ανέφερε: «Η εξυπνάδα του κ. Τζανακόπουλου μαρτυρεί πώς βλέπουν ορισμένα πλουσιόπαιδα της πολιτικής τα λαϊκά προάστια».

Όσον αφορά στις προτεραιότητες του Ποταμιού, ανέφερε: «Αν δεν διαλύσουμε τις κομματικές παρέες που κατατρώνε τη δημόσια διοίκηση αλλά και τα ταμεία του κράτους, τις προμήθειες και τα έργα, τότε δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νερόβραστο Κέντρο». «Θέλουμε ένα Κέντρο που θα συγκρουστεί και με συμφέροντα και με συντεχνίες. Το «όλοι οι καλοί χωράνε» δεν ισχύει στην περίπτωση μας», είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στη στήριξή του στο πρόσωπο του Μακρόν, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολιτική συγγένεια» μεταξύ τους.

06/05/2017 12:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, GreeceSource link

Αφήστε το μήνυμά σας