«Ο Κόσμος δομείται και αποδομείται»

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Η διακεκριμένη Γαλλίδα καλλιτέχνις Cléo Robine παρουσιάζει το έργο της στην Dépôt  Art  Gallery,  (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η έκθεση με τίτλο «Ο Κόσμος δομείται και αποδομείται» («Le Monde se fait et se défait»)  συστήνει στους φίλους της υφής και των χρωμάτων  μια έννοια «νημάτινης» αρχιτεκτονικής, που αποτελείται από πολύχρωμα καλώδια με διαφορετικά μεγέθη και διατομές, συναρμολογημένα σε κάθετο επίπεδο. Τα έργα μαρτυρούν μετακινήσεις των ζωντανών όντων και τα ίχνη που αυτά αφήνουν στο περιβάλλον. Κάποια το αλλοιώνουν ενώ άλλα το τροφοδοτούν.

Μέσα από αυτό το εντυπωσιακά ζωντανό patchwork, δουλεμένο σαν ταπισερί, η καλλιτέχνις σκιαγραφεί ένα μέλλον σε επανεφεύρεση.

Η Εμπειρογνώμονας Σύγχρονης Τέχνης Mylène Vignon στο κείμενό της με τίτλο Ο χώρος ως αρχή σχολιάζει:

«Η Cléo Robine ξεπερνάει τον σχισμό του χρώματος για να παραβιάσει το χάος που επιβάλλει η ύλη»… «Η Cléo αιχμαλωτίζει το ανεπαίσθητο, δηλαδή τον χώρο ως αρχή, τις ύλες ως γλώσσα, τα χρώματα ως σημάδια…  Και οι γραμμές που τραβάει όσο πιο ψηλά γίνεται, σκιαγραφούν το σκοπό μιας ποίησης δυνατής και απαραίτητης».

Σε συνέντευξη της στη συντάκτρια θεμάτων Τέχνης Isabelle Diacre, η καλλιτέχνις δηλώνει :

«Χρειάζομαι υφές, σχέσεις υλικών, όπως το ξύλο, ο γύψος, οι ταινίες αλλά και τα καρφιά, οι πρόκες, τα παξιμάδια, τα καλώδια, τα σχοινιά, οι φυτικές ίνες, τα μείγματά μου, οι μείξεις των υλικών· το λείο και το τραχύ, σαν ένα είδος γλώσσας ανάμεσα στο τελειωμένο και το ατελές. Οπότε τρυπώ, κόβω, ανοίγω και μισανοίγω, ξανακλείνω, δημιουργώ όγκο· εναρμονίζοντας τις διαφορές, εξημερώνοντας τις εντάσεις, επανερμηνεύοντας τις ρήξεις, δίνοντας νόημα στους πιο μοναδικούς κόμπους»…

 Σε αυτή την ενότητα έργων της, η Cléo Robine χρησιμοποιεί χρωματιστά νήματα από PVC.

 Γενικές πληροφορίες έκθεσης:

Κείμενα έκθεσης: Mylène Vignon (Εμπειρογνώμονας Σύγχρονης Τέχνης)

Isabelle Diacre (Συντάκτρια θεμάτων Τέχνης)

Επιμέλεια έκθεσης: Φίλιππος Βαζάκας

 Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Οργάνωση έκθεσης: Dépôt  Art Gallery

Διάρκεια έκθεσης: 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017

 Είσοδος ελεύθερη

 

 

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας