Ο Μακρόν εξηγεί τι ήθελε να δείξει στον Τραμπ με την viral χειραψία του

11

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Εξηγήσεις για την πολυσυζητημένη (πρόσφατη) χειραψία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, δίνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν.

Φωτογραφίες και βίντεο από την συνάντηση των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια διεξαγωγής της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, έκαναν τον γύρο του κόσμου, καθώς έδειχναν τις παλάμες του Τραμπ να ασπρίζουν -κυριολεκτικά- από την δυνατή χειραψία που του έδωσε ο Μακρόν.

Για πρώτη φορά, ο Γάλλος πρόεδρος εξηγεί γιατί αποφάσισε να σφίξει τόσο δυνατά το χέρι του Αμερικανού ομολόγου του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», ο Μακρόν παραδέχεται πως η κίνησή του είχε ως απώτερο στόχο να λάβει τον σεβασμό του ανθρώπου που είχε απέναντί του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος ή ο Ρώσος πρόεδρος βλέπουν τα πράγματα υπό το πρίσμα των σχέσεων εξουσίας, κάτι το οποίο δεν με ενοχλεί. Δεν πιστεύω στην διπλωματία μέσω δημόσιας κριτικής, αλλά στους διμερείς διαλόγους μου δεν αφήνω τίποτα να περάσει έτσι. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις τον σεβασμό», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Τραμπ δεν ήταν «αθώος» και πως η χειραψία ήταν μια «στιγμή αλήθειας».

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας