Πανικός στη Χαβάη από λάθος συναγερμό για επικείμενη έλευση βαλλιστικού πυραύλου

5

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα)στη Χαβάη λόγω μίας προειδοποίησης που έλαβαν οι κάτοικοι για βαλλιστικό πύραυλο που πλησιάζει.

Το προειδοποιητικό σήμα συμβούλευε τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο, ωστόσο οι αρχές να αντέδρασαν γρήγορα και δήλωσαν ότι η προειδοποίηση εστάλη από λάθος.

Το μήνυμα ανέφερε με κεφαλαία γράμματα: «Βαλλιστικός πύραυλος με κατεύθυνση τη Χαβάη. Αναζητήστε άμεσα καταφύγιο. Δεν είναι άσκηση». 

Λίγο αργότερα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Χαβάης και η Διεύθυνση Έκτακτης Ανάγκης της Χονολουλού ενημέρωσαν τους ακόλουθούς τους στο Twitter ότι δεν υπήρχε πυραυλική απειλή, ενώ ο δήμαρχος έκανε λόγο για «λάθος συναγερμό». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διερευνούν τον τρόπο αποστολής της ειδοποίησης. Στην απομακρυσμένη πόλη Haleiwa, πάνω από 30 μίλια από το Περλ Χάρμπορ, οι κάτοικοι ήταν μπερδεμένοι και φοβισμένοι όταν έλαβαν την προειδοποίηση, ενώ κάποιοι κάτοικοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους για να προειδοποιήσουν τους πεζούς για να καλυφθούν.

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά)loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας