Προβλήματα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα από τον «Θησέα»

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Προβλήματα προκαλεί στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα το χαμηλό βαρομετρικό «Θησέας», με πλημμύρες και χιόνια.

Μέχρι και το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων, και στο μισό μέτρο στο νομό Καρδίτσας. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο εξ’ αιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης, όσο και από το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ. Στο Πήλιο έχει κλείσει ο δρόμος προς την Δράκεια λόγω κατολίσθησης, ενώ με προβλήματα κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο προς τα Χάνια. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, και στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Σύμη.

Γενικότερα, για σήμερα Κυριακή η πρόβλεψη της ΕΜΥ περιλαμβάνει στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά- ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Για τη Δευτέρα αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά- ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά αναμένεται παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας