Σε «Πλατεία Γιώργου Καραγιάννη» θα μετονομαστεί η πλατεία Φιλικών Τρίπολης

14

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Σύντομα η πλατεία των Φιλικών της Τρίπολης θα αλλάξει όνομα.

Θα μετονομαστεί σε «Πλατεία Γιώργου Καραγιάννη», για να τιμηθεί έτσι, απ’ τον Δήμο της Τρίπολης, ο Τριπολιτσιώτης παραγωγός ταινιών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Γιώργος Καραγιάννης.

Αυτό, γνωστοποίησε σήμερα από μικροφώνου, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, στο περιθώριο μεγάλης εκδήλωσης για να τιμηθεί η ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού επιχειρηματία της τέχνης (ξεκίνησε απ’ την Σκούρας Φιλμ, εργάστηκε στην Φίνος Φιλμ, έφτιαξε το ΚΑΠΑ Στούντιο κ.λ.π.)

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καλουδά, «Γιώργος Καραγιάννης: Αναμνήσεις μιας ζωής», που έγινε σήμερα στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Φιλικών Τριπόλεως και λίγο μετά την βράβευση του Γιώργου Καραγιάννη (φωτό) απ’ την Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος, αποκάλυψε την απόφασή του να φέρει το θέμα της μετονομασίας στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε άμεσα, να παρθεί σχετική απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο σπουδαίος αυτός επιχειρηματίας, έχει στο πρόσφατο παρελθόν, χρηματοδοτήσει τις εργασίες κατασκευής του μνημείου των προσφύγων στην εν λόγω πλατεία, ενώ έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Τρίπολης.

Και όλα αυτά, γιατί, ο παππούς και ο πατέρας του, γεννήθηκαν στην περιοχή των Δαρδανελίων, στo Τσανάκ-Καλέ, ενώ και η μητέρα του ήταν απ΄την Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

* Την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καλουδά (μίλησε και ο συγγραφέας) για την ζωή και το έργο του Γιώργου Καραγιάννη, έκαναν οι Παναγιώτης Λιαργκόβας (καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος της επιτροπής του προυπολογισμού του γραφείου της Βουλής), Νίκος Τσιαμούλος (οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος), Τάκης Βουγιουκλάκης (σκηνοθέτης).

* Τον Γιώργο Καραγιάννη, βράβευσε η Περιφερειακή Ενότητητα Αρκαδίας, ο Δήμος της Τρίπολης, ο Σύλλογος των Φιλικών, η ΑΕΚ Τρίπολης.

* Την εκδήλωση οργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και ο Σύλλογος των Φιλικών.

* Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Μαντινείας-Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρος, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, όπως επίσης και ο πρώην Υπουργός, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Φυσικά, στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν εκπρόσωποι του Δήμου της Τρίπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

* Κατόπιν επιθυμίας του κ. Καραγιάννη, το βιβλίο του, δόθηκε στον κόσμο δωρεάν, σε ένδειξη σεβασμού, αναγνώρισης και αγάπης προς τους συμπολίτες του.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας