Σε Σπάρτη και Αμύκλες συνεχίζεται το φεστιβάλ Σπάρτης

10

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Με τις ομιλίες των Γ. Λεκάκη και Γ. Λαθύρη, «Η Νομοθεσία του Λυκούργου και οι «Σπαρτιάτες» Αραουκανοί της Χιλής» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» αυτό το τριήμερο στη Σπάρτη και τις Αμύκλες.

Σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης μιλάμε για την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης μιλά για τη Νομοθεσία του Λυκούργου και ο συγγραφέας – μεταφραστής Γιώργος Λαθύρης για την Ελληνική, και δη Σπαρτιατική, καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Λακωνίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Σπάρτης, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Ξενοδοχείων Λακωνίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου και του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιούνται στο Πάρκο του ΟΤΕ, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Πλατεία Νέου Κόσμου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στον Πολυχώρο «Νερόμυλος» συμμετέχουν και υποστηρίζουν περισσότεροι από 50 φορείς και σύλλογοι της Σπάρτης και της Λακωνίας.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ και ΕΡΤ Τρίπολης

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας