Στην Παγκόσμια Σύνοδο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών συμμετείχε η Έλενα Κουντουρά

64

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Ολοκληρώθηκε στο Ρέκιαβικ η Παγκόσμια Σύνοδος Γυναικών Πολιτικών Ηγετών με τη συμμετοχή και της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Το Φόρουμ συγκεντρώνει γυναίκες ηγέτες, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και μέλη κοινοβουλίων, για την προώθηση των κυρίαρχων θεμάτων που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και την ανταλλαγή απόψεων.

Η κυρία Κουντούρα παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ειδική ενότητα της Συνόδου για την « Αειφορία Πρώτα- Ζώντας στο Σήμερα σαν να είναι το Αύριο» όπου αναφέρθηκε στις ευκαιρίες μέσα από τον τουρισμό και την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη των στόχων στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, όπως επίσης και η προώθηση συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αυτόν τον τρόπο», συνέχισε, «η τουριστική ανάπτυξη αποφέρει οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και στις τοπικές κοινωνίες».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, η Υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με την Ισλανδή Ομόλογό της Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντότιρ, η οποία έδειξε ενδιαφέρον για το επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας με άξονα τη στρατηγική προώθησης της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού και αειφόρου προορισμού 365 ημέρες το χρόνο και συζήτησε μαζί της προοπτικές διμερούς συνεργασίας.

Συναντήσεις είχε επίσης και με τις Προέδρους Λιθουανίας, κα Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, Κροατίας κα Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, Εσθονίας κα Κέρστι Καλγιουλάιντ και Μάλτας, κα Μαρί Λουίζ Κολέιρο Πρέκα με τις οποίες αντάλλαξε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η κα Κουντουρά, η πρώτη Ελληνίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ισλανδία μετά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2006 κ. Κάρολο Παπούλια, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισλανδίας κ. Γκουόνι Γιόχανσον και την Πρώτη Κυρία Ελίζα Ριντ στην Προεδρική Κατοικία.

Μοιράσου το άρθρο:

loading...


Πηγή

Αφήστε το μήνυμά σας