Στη Θράκη καταφτάνει σήμερα ο Ερντογάν. Αναλυτικά το πρόγραμμά του

51

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

 

Μια ημέρα μετά την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και την αμηχανία  που δημιουργήθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή συγκεκριμένες δηλώσεις του για καίρια ελληνικά ζητήματα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Παρασκευή θα μεταβεί στη Θράκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τούρκος πρόεδρος χθες έθεσε θέμα για τη τη Συνθήκη της Λωζάνης ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «ομογενείς» τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης, ώρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Ερντογάν άγνωστοι στη Θράκη πέταξαν στην πόλη φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα τα οποία έγραφαν: «Σκέψου ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ», ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιοι σχεδίασαν με μαύρο σπρέι σταυρούς στα σπίτια μουσουλμάνων.

Οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Ερντογάν είχαν ξεκινήσει από τα προηγούμενα 24ωρα όταν 22 συλλογικότητες της Θράκης έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία τάχθηκαν κατά της επίσκεψης και κάλεσαν την τοπική κοινωνία σε διαδηλώσεις.

Το πρόγραμμα στην Κομοτηνή

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή, η επίσκεψη στο τζαμί Kirmahalle Cammi, ια την προσευχή της Παρασκευής, ενώ στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

 

 

 

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας