Στο χαμηλότερο ποσοστό 10ετίας, στο 4,4%, υποχώρησε τον Απρίλιο η ανεργία στις ΗΠΑ

11

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 10 ετών υποχώρησε τον Απρίλιο η ανεργία στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, στις ΗΠΑ, λόγω της ισχυρής δυναμικής στη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσφέροντας ανακούφιση στον Ντόναλντ Τραμπ μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στις αρχές της προεδρίας του.

Μετά την επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων εργασίας που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο, με τις προσλήψεις να περιορίζονται λόγω της κακοκαιρίας τον Χειμώνα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 211.000 νέες θέσεις εργασίας, τον Απρίλιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,4%, στο χαμηλότερο από το Μάιο του 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία για τον τομέα ενίσχυσαν τη θέση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την ανάγκη επιπλέον δύο αυξήσεων των επιτοκίων εντός του 2017 και ίσως αρχίσουν ακόμη και οι ανησυχίες μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed σε σχέση με το ύψος του πληθωρισμού.

Το αποτέλεσμα υπερκάλυψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο κατά 180.000 και το ποσοστό ανεργίας στο 4,6%.

06/05/2017 10:50 – ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας