Στρατός και ένοπλοι αστυνομικοί-Η βόμβα με το φονικό συστατικό

9

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Πέπλο φόβου στο Λονδίνο μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Στους δρόμους στρατιώτες και ένοπλοι αστυνομικοί, ενώ στο μεγεθυντικό φακό της Σκότλαντ Γιάρντ έχουν μπει δεκάδες ευρήματα από την επίθεση και τις κάμερες ασφαλείας. Ένας 18χρονος συνελήφθη χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον βομβιστή ή σχετίζεται με την υπόθεση. Το πανίσχυρο συστατικό των βομβών, που έχει ονομαστεί η μητέρα του σατανά. 

Στο λιμάνι του Ντόβερ, σε μία από τις πλατφόρμες αναχώρησης, συνελήφθη ο 18χρονος που σχετίζεται με τη βομβιστική επίθεση στο σταθμό του Πάρσονς Γκριν. Δεν έγινε γνωστός ο ρόλος του υπόπτου αλλά η σύλληψή του θεωρείται σημαντική εξέλιξη και οι αρχές πιστεύουν ότι τον πρόλαβαν πριν επιβιβαστεί σε φέρι μπόουτ για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο ύποπτος έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Όπως και στην πρόσφατη επίθεση στη Βαρκελώνη, η αδυναμία των τρομοκρατών να κατασκευάσουν σωστά εκρηκτικό μηχανισμό απέτρεψε πολύ μεγαλύτερα χτυπήματα.

«Στην παρούσα φάση, συνεχίζουμε τις έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουμε εάν μονάχα ένα πρόσωπο ευθύνεται για την επίθεση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

«Προτεραιότητές μας είναι… να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε και άλλους πιθανούς υπόπτους» τόνισε ο αξιωματικός.

Εικάζεται ότι πρόκειται για την οικία του 18χρονου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τους αξιωματικούς.

Η μητέρα του σατανά

Αυτή είναι η ονομασία του πανίσχυρου συστατικού με το οποίο κατασκευάστηκε αυτή η βόμβα. Όπως είπε η υπουργός Εσωτερικών »συνεχώς μαθαίνουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο γίνεται πιο δύσκολο για κάποιον να μπορεί να συνθέσει τέτοιες βόμβες». Όπως λένε οι αρχές, η κατασκευή αυτής της βόμβας γίνεται με πολύ απλά υλικά που βρίσκει κανείς στην κουζίνα του ή και με οικοδομικά υλικά. Με την παραμικρή τριβή μπορεί να προκληθεί έκρηξη και σκορπίσει τον θάνατο.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ευδοξία Λυμπέρη-Παντελής Γκόνος

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας