Τίτλοι Περιφέρειας 15-2-2018 (audio) – ert.gr

3

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Βόλος

Έλεγχος για Novartis και στο Νοσοκομείο του Βόλου, με οδηγία του υπουργείου Υγείας.

Ορεστιάδα

Αντιδράσεις στην Ορεστιάδα από το ενδεχόμενο να μείνει ο δήμος χωρίς υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε να λειτουργήσει μόνο δύο υποκαταστήματα στον Έβρο -σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο- υποβαθμίζοντας αυτό της Ορεστιάδας σε τμήμα, που θα υπάγεται σε αυτό του Διδυμότειχου.

Πάτρα

«Στο σφυρί» βγαίνει πρώτη κατοικία Πατρινού, ο οποίος είναι πιστοποιημένα ανάπηρος κατά 65%. Το δράμα του συνεχίζεται, αφού στον πλειστηριασμό βγαίνουν και τα σπίτια των δύο παιδιών του. Και οι τρεις έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη, και η απόφαση θα βγει τον Αύγουστο.

Καλαμάτα

Αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στον στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα στους βουλευτές Μεσσηνίας. Μετά την απενεργοποίηση των κέντρων νεοσυλλέκτων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες τα οποία υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Καρδίτσα

Η «ΟικόΣφαιρα» -Κίνηση για το Περιβάλλον, τον Άνθρωπο και την Ποιότητα Ζωής- πλειοδοτεί και συνδράμει, με κάθε τρόπο, στην εκστρατεία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ζάκυνθος

Δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα στη Ζάκυνθο, θανάτωσης σκύλου με κυνηγετικό όπλο. Ο τελευταίος δράστης συνελήφθη, χθες, με την κατηγορία παραβίασης του νόμου περί όπλων και περί δεσποζόμενων ζώων.

Τρίκαλα

Ολοσχερής ήταν η ζημιά που προκλήθηκε από φωτιά, χθες το μεσημέρι, σε μία από τις εγκαταστάσεις χοιροτροφικής μονάδας στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων, καίγοντας περισσότερα από 550 ζώα.

Ιωάννινα

Με κοινή συνέντευξή τους πέντε καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ενοποίηση με το ΤΕΙ Ηπείρου. Αντίθετα, υπέρ της ενοποίησης τάσσονται μέχρι στιγμής με συνελεύσεις τους τρία τμήματα του ΤΕΙ.

Καβάλα

Το αίτημα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για συνένωσή του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στηρίζει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Κομοτηνή

Σήμερα στις επτά το απόγευμα, στη βουλή, θα συναντηθούν οι φορείς της Ροδόπης με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για το θέμα της ίδρυσης της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Ηράκλειο

Νέα παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη δόθηκε μετά τη σχετική δέσμευση του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων, η 20η Φεβρουαρίου.

Κοζάνη

Σε περίπου 20 μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κοζάνης, στο οποίο εθελοντές κτηνίατροι από την περιοχή των Σερρών θα αναλάβουν την στείρωση των αδέσποτων σκύλων.

Φλώρινα

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τα Σχέδια Σύμβασης του υποέργου για τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Κέλλης και Αγίου Παντελεήμονα.

Κέρκυρα

Πάνω από 20% οι αυξήσεις στις προκρατήσεις για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Μοιράσου το άρθρο:

loading...


Πηγή

Αφήστε το μήνυμά σας