Αλεξανδρούπολη: Παραδίδονται στο δήμο 45 στρέμματα του παραλιακού μετώπου του Ο.Λ.Α.

0
44


«Άναψε το πράσινο φως» για να παραδοθούν τελικά προς το δήμο Αλεξανδρούπολης, τα 45 στρέμματα του παραλιακού μετώπου που βρίσκονται στην περιοχή κάτω από τον φάρο, τα οποία ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος (ΟΛΑ), σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με τον ίδιο να είναι ένθερμος υποστηρικτής του εγχειρήματος, ώστε να ξεπεραστούν οι «νομικής φύσεως» δυσκολίες που υπήρχαν και εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη μεταξύ ΟΛΑ και τοπικού δήμου. Για το σκοπό αυτό ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα διαθέσει το ποσό των 53 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να υλοποιηθεί η ανάπλαση του χώρου και να δημιουργηθούν υποδομές για ψυχαγωγία, πολιτισμό και άθληση.

Νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα και λίγο αργότερα σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού του Έβρου, ο υπουργός Ναυτιλίας, εξήγγειλε πως σε νέο νόμο που θα έρθει προς ψήφιση, περιλαμβάνεται η θέσπιση του δικαιώματος σε νησιά με πληθυσμό κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων «να προχωρούν σε τέτοιου είδους συμβάσεις», όταν δεν έχει εκδηλωθεί από εταιρείες ενδιαφέρον για να αναλάβουν ακτοπλοϊκές γραμμές, χωρίς να διευκρινιστεί όμως ποιός ακριβώς φορέας θα έχει αυτήν τη δυνατότητα.
Επιπλέον ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις δύο μελέτες που αφορούν σε έργα στα δύο λιμάνια του νησιού, για τις οποίες το υπουργείο έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις, όπως είπε. Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης με τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, σημείωσε πως «υπάρχει μία προκήρυξη που βρίσκεται στον αέρα , η οποία μπορεί να μην απαντάει σε ολόκληρο το αίτημα για κάλυψη όλο το χρόνο, όμως είναι ένα ξεκίνημα που θα καταγράψει το ενδιαφέρον που υπάρχει και στο πλαίσιο αυτού του ενδιαφέροντος αναλόγως θα λειτουργήσουμε και εμείς».

«Βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα μίας δουλειάς 2,5 χρόνων έρχονται να γνωστοποιηθούν στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου. Δεν είναι εξαγγελίες ή πράγματα που υποσχόμαστε για να χαϊδέψουμε αυτιά, έρχονται ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης επεξεργασίας και αναγκαιότητας» σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αναστασία Γκαρά , η οποία συμμετείχε στις συναντήσεις με τους δύο δημάρχους. Όσο για το αίτημα που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το Λαύριο, τόνισε πως «γίνεται επεξεργασία αλλά πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την αναγκαιότητα της».
«Δηλώνω ικανοποιημένος γιατί έχω δίπλα μου έναν υπουργό που είναι πλέον φίλος. Έναν υπουργό που κοιτάζει την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες κατάματα. Έναν υπουργό που μπορώ να συνδιαλλαγώ με απόλυτη ειλικρίνεια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Αφήστε το μήνυμά σας