Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση (video)

0
5


«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, που συμφώνησαν μεταξύ άλλων στον στόχο «να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου».

Στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών,ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παραπέμπει με ανάρτηση του και «στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο».

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και η αναβάθμιση της συνεργασίας αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

Επίσης αναφέρθηκε στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, ΑΙΙΒ, ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Νίκος Παππάς: Επένδυση μισού δισ. ευρώ

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή, διότι εμπεδώνεται μία συνεργασία ελληνικής και κινεζικής εταιρείας, με συμφωνία επένδυσης μισού δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet, ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του προέδρου της Forthnet Πάνου Παπαδόπουλου.

«Η συμφωνία δείχνει ότι η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα ως χώρα επενδύσεων και ως χώρα η οποία διαρκώς αυξάνει το οικονομικό και το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, καθώς από την κρίση βγαίνει με σταθερά βήματα», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Νίκος Κοτζιάς: Το Σεπτέμβριο απευθείας Αθήνα- Πεκίνο

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Λ.Δ Κίνας Γουάνγκ Γι είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Ο Γουάνγκ Γι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί το Πεκίνο με τον Ν. Κοτζιά να αποδέχεται την πρόσκληση λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει την επίσκεψή του με την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας-Πεκίνου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Κώστας Λασκαράτος
Σχετική είδηση:Τσίπρας-Κινέζος πρόεδρος: Νέος δυναμισμός σε νευραλγικούς τομείς – Υπογραφή συμφωνιών (video)
Σχετική είδηση:Συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν που επιθυμεί πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης (video)Source link

Αφήστε το μήνυμά σας