Ελ. Ράπτη: Σωστή ενημέρωση για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας στα παιδιά

0
7


Η Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Σεξουαλικής Βίας ενάντια στα Παιδιά με τίτλο «One in Five», ο τίτλος της οποίας συναρτάται με το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής έρευνας που έχει καταλήξει ότι ένα στα πέντε παιδιά γίνεται θύμα σεξουαλικής βίας, υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών , την προστασία τους από τη βία και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη Για και Με τα Παιδιά».

Η βουλευτής Έλενα Ράπτη που είναι η συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, με μεγάλη επιτυχία οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Τρίπολης.

Από την εκδήλωση, που άνοιξε ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, για τους στόχους της εκστρατείας σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που τελικά στηρίζεται στη σωστή ενημέρωση των γονέων, των κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Ράπτη αναφέρθηκε στον «Κανόνα των Εσωρούχων» που εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους και να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και περιλαμβάνει κανόνες όπως , «Το σώμα σου σού ανήκει», « Καλό άγγιγμα – κακό άγγιγμα» και «Καλά μυστικά – κακά μυστικά».

Τέλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε πως η πρόληψη και η προστασία είναι ευθύνη των ενηλίκων και αναλύθηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση που ο γονιός, ο κηδεμόνας ή ο εκπαιδευτικός υποψιαστεί κακοποίηση.Source link

Αφήστε το μήνυμά σας