Η μανία μικρών και μεγάλων με ρεκόρ πωλήσεων (videο)

0
4


Η νέα μανία που έχει κατακλύσει μικρούς και μεγάλους λέγεται fidget spinners και έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους, που τη χρησιμοποιούν για να καταπολεμήσουν το άγχος και το στρες. Οι ειδικοί μιλούν για μια τρέλα χωρίς προηγούμενο, με τζίρο που αναμένεται να αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Πρόκειται για μία κατασκευή από πλαστικό σε συνδυασμό με μέταλλο σε σχήμα έλικα που στροβιλίζεται γύρω από έναν κεντρικό δίσκο. Όσο αυτό γυρνάει, ο χρήστης μπορεί να το ισορροπήσει στα δάχτυλα των χεριών, των ποδιών, στη μύτη, στο μέτωπο ακόμα και στο παπούτσι του.

Τα spinners είναι μικρά, χρωματιστά και βρίσκονται παντού στο σχολείο, στο σπίτι, στις παιδικές χαρές, στα πάρκα. Πρόκειται για μια φρενίτιδα της εποχής που ήρθε να αντικαταστήσει – όπως λέγεται – παλιότερα παιχνίδια αντιμετώπισης τους άγχους και της νευρικότητας.

Αυτή τη στιγμή το spinner είναι κυρίαρχη τάση παιχνιδιού παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες στο Amazon από τα 20 best selling παιχνίδια, τα 18 είναι σβούρες ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων σε Αμερική και Μ. Βρετανία. Αλλά και στην Ελλάδα στα σημεία πώλησης δημιουργούνται ουρές για να τα προμηθευτούν καθώς είναι αρκετά οικονομικό.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ελίνα ΚολύβαSource link

Αφήστε το μήνυμά σας