Κατατέθηκε προς συζήτηση το πολυνομοσχέδιο (video)

0
8


Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».
Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Μαϊου, με την διαδικασία του επείγοντος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτησή του, εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.

[iframe src=»http://we[iframe src=»htt

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την τετραετία 2018-’21, που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, ανάπτυξη 1,8% για φέτος και υποχώρηση της ανεργίας κοντά το 16% το 2021. <!-

Κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δανειστών για την υπόθεση του χρέους, «βλέπει» η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών αναμένεται να ψηφιστούν το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να κλείσει και τυπικά η τεχνική συμφωνία. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτών των μέτρων είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους.

«Για τα μέτρα επιβάρυνσης της περιόδου 2019 -2020 θα έχουμε και τα αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης. Πρώτα, όμως, πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα για το χρέος. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγούμε στις αγορές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ώστε μετά το 2018 να αναχρηματοδοτούμε το χρέος χωρίς προσφυγή στον επίσημο τομέα», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Το Κεφάλαιο.

Παράγοντες της ευρωζώνης ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των 7 οικονομικά ισχυρότερων κρατών συζήτησαν χθες το ελληνικό ζήτημα και εκφράστηκε η βούληση για μία συνολική συμφωνία έως το Eurogroup, που θα περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Σχετική είδηση:Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα και αντίμετρα
Σχετική είδηση:Β.Σόιμπλε: Απαραίτητη η χρηματοδότηση των φτωχότερων της ευρωζώνης (video)
Σχετική είδηση:Στη Βουλή τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας (video)
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Κώστας Κωνσταντόπουλος,’Ακης ΑθανασόπουλοςSource link

Αφήστε το μήνυμά σας