Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA 2017

0
3


Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) επιστρέφει και φέτος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς, με 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή, που θα μας κρατήσουν συντροφιά κάτω από τα αστέρια. Έτσι, στην έναρξη την Πέμπτη 8 Ιουνίου, βυθιζόμαστε στο μυστήριο του «Αόρατου Επισκέπτη» -ενός θρίλερ χιτσκοκικών επιρροών- και ρίχνουμε αυλαία την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Ρικάρντο Νταρίν και τη βραβευμένη ταινία «Ο Πιλότος».

Στις οκτώ ημέρες που διαρκεί το FeCHA, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, τον κωμικό σουρεαλισμό του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Η Γη και η Σκιά», αλλά και να εκτεθούν στον πάντα επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό της Λατινικής Αμερικής.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το FeCHA φέρνει τον πολυβραβευμένο κινηματογραφικό πλούτο της Ισπανίας, της Αργεντινής, του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Κούβας, στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη και 13 Ιουνίου, πιστοί στο πνεύμα της ημέρας, αποτίουμε φόρο τιμής στον ισπανικό τρόμο και προβάλλουμε με ελεύθερη είσοδο την κλειστοφοβική ταινία «Το Λαγούμι».

Αμέσως μετά την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Ο Αόρατος Επισκέπτης» στις 8 Ιουνίου, θα ακολουθήσει cocktail party στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πληροφορίες:

Εισιτήρια και περιορισμένες κάρτες διαρκείας θα προπωλούνται από τις 1/6.

8-15 Ιουνίου 2017
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας

(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός)

Website: www.fecha.gr
Trailer: https://vimeo.com/218069430
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1315650505222826/

Τιμές εισιτηρίων:
Προβολής: 7 ευρώ
Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες-Μικρή Λέσχη Ταινιοθήκης: 5 ευρώ
Κάρτα Διαρκείας: 40 ευρώ

Το φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA διοργανώνεται από την MOOviereel με την συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας και των ακόλουθων Πρεσβειών και Προξενείων: Πρεσβεία της Ισπανίας, Πρεσβεία της Αργεντινής, Πρεσβεία του Μεξικού, Πρεσβεία της Κολομβίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Χιλής, Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του Προξενείου του Εκουαδόρ.

Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον ισπανόφωνο κινηματογράφο!

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.Source link

Αφήστε το μήνυμά σας