Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απονεμήθηκε στην πρόεδρο της «ΜΕΤΑδρασης» Λώρα Παππά

3

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απονεμήθηκε στην πρόεδρο της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», Λώρα Παππά, σε ειδική τελετή στη γαλλική πρεσβεία. Την παρασημοφόρηση έκανε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό.

Το μετάλλιο αποτελεί την ανώτατη διάκριση του γαλλικού κράτους και αποδίδεται σε πολίτες που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην κοινωνία. Παρών στη βράβευση ήταν και ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί.

Στην ομιλία της η κ. Παππά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο ανθρωπισμός δεν είναι κτήμα κανενός» και υπογράμμισε τη σημαντική στήριξη του γαλλικού κράτους, με τη βοήθεια του οποίου η «ΜΕΤΑδραση» δημιούργησε το πρώτο κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών στη Χίο. Σήμερα το κέντρο λειτουργεί με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Γαλλίδα Υπουργός, η οποία νωρίτερα την ίδια μέρα επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα, εξήρε το σημαντικό έργο της Οργάνωσης, η οποία παρέχοντας υπηρεσίες διερμηνείας και δράσεις για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων «ανταποκρίθηκε με αξιέπαινο τρόπο στις ανάγκες της κοινωνίας, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα».

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας