Τρίκαλα: Πρόσκληση σε αντιμνημονιακό μέτωπο από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

17

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Το πέμπτο και χειρότερο από όλα τα προηγούμενα μνημόνια προέβλεψε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι θα φέρει η νέα συμφωνία του Eurogroup.

Σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τα Τρίκαλα ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη συμφωνία, η οποία θα δεσμεύει τη χώρα και το λαό με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060. Μάλιστα, υποστήριξε ότι στη συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε πραξικοπηματικά, υπό την έννοια ότι δεν είχε την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια. «Είναι αντιδημοκρατικό – δήλωσε χαρακτηριστικά – και για ‘μας μη ανεκτό».

Κάλεσε επίσης όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η απελευθέρωση της χώρας. «Οι όποιες διαφορές των δυνάμεων της αριστεράς – σημείωσε – μπορούν να συζητηθούν σε επόμενο χρόνο».

Επανερχόμενος στο θέμα της συμφωνίας τόνισε ότι η απόδοση της δόσης των 8 δις. δεν είναι επιτυχία, υπό την έννοια ότι τα χρήματα θα δοθούν στους πιστωτές, για τους οποίους, όπως είπε, θα ήταν εφιάλτης μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. «Την ίδια ώρα – πρόσθεσε – η κυβέρνηση έλαβε μόνο ευχολόγια για το χρέος», ενώ επέρριψε ευθύνες και στη «μνημονιακή» αξιωματική αντιπολίτευση, για την οποία είπε ότι είναι δέσμια των πιστωτών.

19366167_1429424633772004_2734243386246150275_n

Ανέλυσε το πρόγραμμα της ΛΑΕ για κατάργηση των μνημονίων, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και διαγραφή του χρέους, μίλησε για εθνικοποίηση των τραπεζών, επανάκτηση των επιχειρήσεων που πουλήθηκαν και κεντρικό ρόλο στην Τράπεζα τα Ελλάδας. Ζήτησε την ισχυροποίηση της ΛΑΕ και επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού μετώπου.

Τέλος, υποστήριξε ότι στόχος της ΛΑΕ είναι η πορεία σε έναν σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας, μιλώντας για την ανάγκη να βγούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ, να έρθουμε σε ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. και τελικά να βγει η χώρα από αυτή.

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας