Τρίπολη: Η βιογραφία του Γιώργου Καραγιάννη σε πρώτο…πλάνο

13

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Η βιογραφία του γνωστού επιχειρηματία-παραγωγού κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών και σειρών, κ. Γιώργου Καραγιάννη, παρουσιάστηκε, χθες βράδυ, στην Τρίπολη σε ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα, στην Πλατεία Φιλικών.

Την τιμητική αυτή, δημόσια εκδήλωση, οργάνωσε ο Σύλλογος των Φιλικών Τρίπολης και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος.

Την βιογραφία του σπουδαίου αυτού Τριπολιτσιώτη, αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, αποτύπωσε σε βιβλίο 470 σελίδων (τίτλος βιβλίου «Γιώργος Καραγιάννης: Αναμνήσεις μιας ζωής»), ο γνωστός δημοσιογράφος-οδοντίατρος, σκηνοθέτης και στιχουργός, κ. Πάνος Καλουδάς, ο οποίος και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Καραγιάννη (θα επιχειρήσει να γράψει και δεύτερο βιβλίο).

«Έτσι…σαν κινηματογραφική ταινία…καρέ-καρέ κύλησαν όλα αυτά τα χρόνια της προσφοράς στην τέχνη…σαν μια φωτεινή δέσμη μέσα απ’ τον φακό της κινηματογραφικής μηχανής άρχισε αυτό το ταξίδι, πάνω στην «Οθώνη της ζωής». Εικόνα-εικόνα κατέγραφε τη δημιουργική πορεία της. Πλάνο-πλάνο στηνόντουσαν όλα αυτά τα υπέροχα που σαν παραμύθι τα διαβάζουμε σήμερα. Και έκθαμβοι, μαγεμένοι από τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη και την αξιοσύνη παρακολουθούμε την εξέλιξη του…ναι σαν παραμύθι, πράγματι, κυλάει αυτή η αφήγηση. Κυλάει η ζωή του Γιώργου Καραγιάννη, μέσα στο πάνθεον των προσωπικοτήτων που δημιούργησαν, τον μεταπολεμικό πολιτισμό μας. Έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε χάρη σε αυτό το πάθος. Αξίζει να διαβαστεί αυτό το αφήγημα. Γιατί εκτός όλων των άλλων, μορφώνει και γαλουχεί με την αγωνιστικότητα που ξεδιπλώνει. Σε καιρούς που αυτή αναζητείται με τον μεγεθυντικό φακό», γράφει ο συγγραφέας στο πίσω εξώφυλλο της προσεγμένης αυτής εκδοτικής προσπάθειας των εκδόσεων ΚΑΠΑ studios.

Εκτός του συγγραφέα, το βιογραφικό του Γιώργου Καραγιάννη εκθείασαν και οι ομιλητές της εκδήλωσης (ο καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος).

Οι βραβεύσεις προς τον άνθρωπο που χρηματοδότησε την κατασκευή του μνημείου «Μικρασιατικής Καταστροφής» στην Πλατεία Φιλικών, έπεσαν…βροχή. Τον τίμησε η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, ο Δήμος της Τρίπολης, ο Σύλλογος των Φιλικών, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και η ΑΕΚ της Τρίπολης.

Σύντομα η πλατεία θα πάρει και το όνομά του, κατόπιν απόφασης της δημοτικής αρχής.

Η βραδιά, που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, ανάμεσά τους και τον πρώην Υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, ολοκληρώθηκε με την δωρεάν διάθεση του βιβλίου (¨Αναμνήσεις μιας ζωής») και με το κέρασμα ενός ποτηριού κρασιού, κατόπιν απόφασης του τιμώμενου προσώπου.

Η ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 fm), παρευρέθηκε στην Πλατεία Φιλικών για την αφιερωματική εκδήλωση προς τιμή του επίτιμου δημότη, Γιώργου Καραγιάννη και σας παρουσιάζει σχετικά «φωτογραφικά κλικ» απ’ την συγκινητική αυτή βραδιά.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας