Χανιά: Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η αίτηση των καταστηματαρχών για αναστολή εφαρμογής του κανονισμού για τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους

6

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 100 καταστηματάρχες της πόλης, ζητώντας την προσωρινή αναστολή εφαρμογής του νέου κανονισμού για την χρήση των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων, που πρόσφατα ψήφισε ο Δήμος.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν η πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Άννα Σαματά, η εκπρόσωπος των τουριστικών καταστημάτων, Γεωργία Μαρκουλάκη και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Μαργαρώνης.

Ο δικηγόρος των επιχειρήσεων Μανώλης Νικολούδης, ανέφερε πως ζήτησαν την αναστολή του κανονισμού μέχρι να εκδικαστούν τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν προσφύγει και στην Επιτροπή του Άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Θέση στο θέμα πήρε με δημόσια ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, διατυπώνοντας την άποψη ότι στην πόλη μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά κάτοικοι-επαγγελματίες-επισκέπτες, με σύνεση και αλληλοσεβασμό.

«Θεωρούμε ότι η μη ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης για το σύνολο της πόλης, που σκοντάφτει στην ολοκλήρωση καθορισμού χρήσης γης από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Χανίων, είναι κομβικής σημασίας για την εφαρμογή του προτεινόμενου κανονισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί όλους τους καταστηματάρχες της πόλης να πλαισιώσουν τις τάξεις του.- ΑΠΕ

loading...


Source link

Αφήστε το μήνυμά σας