Χειροβομβίδα στο σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή στα Βριλήσσια

49

Είστε 18 έως 85 ετών; Εάν ναι, κάντε κλικ εδώ!

Χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του προέδρου της εταιρείας NK Media Group και εκδότη των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa», Νίκου Καραμανλή, στα Βριλήσσια, έριξαν άγνωστοι λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι δράστες πέταξαν τη χειροβομβίδα και τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που απομάκρυνε τη χειροβομβίδα (αμυντικού τύπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες). Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, εντόπισε ο ίδιος ο εκδότης, τοποθετημένη σε φωτισμένο σημείο κοντά στο φυλάκιο του σπιτιού του.

Το γεγονός ότι η χειροβομβίδα βρέθηκε με την περόνη της, οδηγεί τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι αυτοί που την άφησαν δεν ήθελαν να εκραγεί, αλλά να στείλουν «μήνυμα». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το συμβάν ο Νίκος Καραμανλής είπε: «Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι δουλειά αγίων, είναι δουλειά δύσκολη. Και στο παρελθόν έχουμε δεχτεί απειλές, ξέρουμε τα προβλήματα, τα έχουμε αναφέρει και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ πρόσφατα». Κατά τον κύριο Καραμανλή, «είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα μήνυμα» η τοποθέτηση της χειροβομβίδας. Παραδέχεται πως υποψιάζεται ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή: «Σίγουρα και το μυαλό μου πάει κάπου αλλά δεν μπορώ να τα πω αυτά στην κάμερα».

loading...


Πηγή link

Αφήστε το μήνυμά σας